Hopp til hovedinnhold

Aktuelt:

Gi sivilbefolkningen helsehjelp, mat, vann og trygge områder

Psykologforeningen, Sykepleierforbundet og Legeforeningen fordømmer lidelsene som Hamas’ terrorangrep på Israel og påfølgende israelsk gjengjeldelse påfører sivilbefolkningen.

– Må gå fra forståelse til faktiske prioriteringer

Psykologforeningen etterlyser mer konkrete og forpliktende tiltak i opptrappingsplanen for psykisk helse.

– Hvor er regjeringens opptrapping på psykisk helse?

Opptrappingsplanen for psykisk helse er ikke tydelig nok i dagens statsbudsjett, mener Norsk psykologforening.

Smerte og utmattelse. Helsepsykologikonferansen 2024

Våren 2024 setter vi fokus på hvordan vi bedre kan hjelpe folk med fysiske og sammensatte plager i helsevesenet vårt, gjennom både en psykologisk og tverrfaglig tilnærming.

Privat sektor i vekst

Psykologforeningen er en forening for alle psykologer. Psykologer i det private, uten driftsavtale med det offentlige, er en voksende gruppe i vår medlemsmasse, og vi ønsker å representere også disse medlemmene godt. Derfor styrker vi medlemsdemokratiet med et utvalg for denne gruppen.

Genene våre betyr mer enn vi har trodd

Eirunn Skaug mottar Årets doktorgrad for sine funn om årsaker til alvorlig psykisk lidelse.

En pionér i formidling av psykologifaget til flerkulturelle miljøer

Usman Chaudhry belønnes med Åse Gruda Skard-prisen for å bruke nye virkemidler til å fjerne stigmatisering og formidle psykologi til en tidligere utilgjengelig befolkningsgruppe.

Høydepunktene fra Arendalsuka

Arendalsuka 2023 bragte med seg nesten to tusen arrangementer. Her er et gjensyn med noen av arrangementene Psykologforeningen deltok på i år.

Ønsker en mer helhetlig behandling

Spiseforstyrrelser er psykiske lidelser som ofte behandles som fysisk sykdom. – Ironisk at kropp og vekt ofte blir målene på sykdommen, sier rådgiver i ROS.

Samordna opptak: – Trenger jevnere kjønnsbalanse

Kjønnsforskjellene er urovekkende store på flere profesjonsstudier, og psykologi er intet unntak. Årets opptakstall betyr at vi kommer til å ha stadig færre mannlige psykologer framover.

Tverrfaglig samarbeid gir resultater

– Jeg ble kjempeglad da jeg fikk vite at hun i dag er i 80 prosent jobb og har det fint, forteller psykolog Maria Regina Orzechowska på Best Helse Nordstrand. Foto: Felicia Rolf / Psykologforeningen
– Jeg er stolt av arbeidet våre tillitsvalgte har gjort i årets forhandlinger, sier Hanne Indregard Lind, visepresident med ansvar for lønn og arbeidsliv i Psykologforeningen.

Enighet i forhandlingene med Spekter

Årets lønnsoppgjør i helseforetakene og Lovisenberg diakonale sykehus er ferdig.

Viser 61 til 72 av 144 resultater.

Side 6 av 12