Hopp til hovedinnhold

Aktuelt:

– Hvor er regjeringens opptrapping på psykisk helse?

Opptrappingsplanen for psykisk helse er ikke tydelig nok i dagens statsbudsjett, mener Norsk psykologforening.

Smerte og utmattelse. Helsepsykologikonferansen 2024

Våren 2024 setter vi fokus på hvordan vi bedre kan hjelpe folk med fysiske og sammensatte plager i helsevesenet vårt, gjennom både en psykologisk og tverrfaglig tilnærming.

Privat sektor i vekst

Psykologforeningen er en forening for alle psykologer. Psykologer i det private, uten driftsavtale med det offentlige, er en voksende gruppe i vår medlemsmasse, og vi ønsker å representere også disse medlemmene godt. Derfor styrker vi medlemsdemokratiet med et utvalg for denne gruppen.

Genene våre betyr mer enn vi har trodd

Eirunn Skaug mottar Årets doktorgrad for sine funn om årsaker til alvorlig psykisk lidelse.

En pionér i formidling av psykologifaget til flerkulturelle miljøer

Usman Chaudhry belønnes med Åse Gruda Skard-prisen for å bruke nye virkemidler til å fjerne stigmatisering og formidle psykologi til en tidligere utilgjengelig befolkningsgruppe.

Høydepunktene fra Arendalsuka

Arendalsuka 2023 bragte med seg nesten to tusen arrangementer. Her er et gjensyn med noen av arrangementene Psykologforeningen deltok på i år.

Ønsker en mer helhetlig behandling

Spiseforstyrrelser er psykiske lidelser som ofte behandles som fysisk sykdom. – Ironisk at kropp og vekt ofte blir målene på sykdommen, sier rådgiver i ROS.

Tverrfaglig samarbeid gir resultater

– Jeg ble kjempeglad da jeg fikk vite at hun i dag er i 80 prosent jobb og har det fint, forteller psykolog Maria Regina Orzechowska på Best Helse Nordstrand. Foto: Felicia Rolf / Psykologforeningen
– Jeg er stolt av arbeidet våre tillitsvalgte har gjort i årets forhandlinger, sier Hanne Indregard Lind, visepresident med ansvar for lønn og arbeidsliv i Psykologforeningen.

Enighet i forhandlingene med Spekter

Årets lønnsoppgjør i helseforetakene og Lovisenberg diakonale sykehus er ferdig.

Nå er det sommer!

– Ferie er en rettighet som har blitt kjempet frem av arbeidstakersiden. Jeg håper hver enkelt klarer å finne ro og påfyll, skriver visepresident Hanne Indregard Lind.

Viktige anbefalinger fra samtykkeutvalget

Utvalget har forstått at det viktigste for å redusere tvang og samtidig forebygge alvorlige hendelser, er å styrke behandlingstilbudene, sier vår visepresident for fag og profesjon.

Har du opplevd grensekrenkelser fra psykologen din?

Her får svar på hva du kan gjøre, hvem du kan kontakte og hvilke følelser du kanskje sitter inne med – uansett hvordan situasjonen ser ut.

Viser 25 til 36 av 104 resultater.

Side 3 av 9