Hopp til hovedinnhold

Aktuelt: Foreningen

Sterk formidlingstrang åpner nye dører

Det begynte med en beskjeden instagramkonto under en pappapermisjon i november i fjor. I dag, 8. september, mottok psykolog Vidar Kristiansen den gjeve Åse Gruda Skard-prisen.

Setter pasientenes erfaringer i system

Even Halland lurte på hva pasientene egentlig syntes om behandlingen han ga. Vinneren av Psykologprisen 2022 driver nybrottsarbeid i psykisk helsevern.

Får pris for kampen mot menneskehandel

Psykolog Benedicte Ekman Rønneberg hjelper sårbare mennesker og engasjerer politikere. Hun er vinneren av Psykologprisen 2020.

Gir lett tilgjengelige råd om barneoppdragelse

Prisvinner Hedvig Montgomery er selv inspirert av Åse Gruda Skards formidling.

Skard-pris for psykologiformidling på Instagram

"Med korte, lettfattelige og enkle budskap visualisert med bilder og videosnutter formidles psykologisk kunnskap som et friskt pust. Vinnerne utgjør et nybrottsarbeid blant psykologer, helt i tråd med prisens intensjon."

Kreativ formidling og folkeopplysning

Åse Gruda Skard hadde et stort ønske om å bringe faglig kunnskap ut i befolkningen, spesielt for at barn og unge skulle få nytte av den. Årets prisvinner står godt plantet i denne tradisjonen.

Måler behandlingseffekt på nye måter

«Å drive behandling i psykisk helsevern uten et system for tilbakemeldinger fra pasientene, er som å styre et fly uten instrumenter.»

Formidlingspris til unge gründere

De hadde ikke bare en glitrende idé, de er på vei til å realisere den også: Et system for å gi ungdomsskoleelever enkel tilgang til kunnskap om normalpsykologi.

Jakter punktet mellom kropp og sinn

For Jon Haug er psykologi et av de viktigste verktøyene i arbeidet for å redusere konsekvensene av kronisk sykdom.

Viser 13 til 21 av 21 resultater.

Side 2 av 2