Aktuelt

Helseminister Bent Høie brukte mye av sykehustalen 2021 til å takke ansatte i helsevesenet og skryte av tjenestene. Men regjeringen glemte koronapandemiens senvirkninger for psykisk helse.

Tidsskriftet

Testfeltet har i årevis hatt utfordringer. En fersk undersøkelse og sentrale psykologer beskriver et uoversiktlig felt med uklare ansvarsforhold.

Håkon Kongsrud Skard (Foto: Fartein Rudjord)

Dagens Medisin

Regjeringen må utforme en plan for hvordan vi skal forebygge og håndtere virkningene av pandemien på den psykiske helsen.

Politikk

Psykologforeningen støtter forslaget om å lovfeste krav til samarbeidsavtalene mellom kommuner og helseforetak. Men mange pasienter faller utenfor lovforslaget.

Innsiden av et sykehus, mennesker som går, planter.

Lønn

Akademikerne og Spekter er enige om lønnsoppgjørene for helseforetakene og sykehusene.

Foto: Ernst Vikne/Wikimedia Commons. CC BY-SA 2.0.

Tidsskriftet

Snart ett år etter at kommunene fikk plikt til å tilby psykologkompetanse, står 140 kommuner uten psykologårsverk i psykisk helse- og rusarbeid. Hustadvika i Møre og Romsdal er blant dem som sliter.

Fotografi av psykolog Nora Sveaass

Psykologer kan bidra mye i arbeidet med å forebygge tortur, mener Nora Sveaass i Psykologforeningens menneskerettighetsutvalg.

Politikk

Psykologer kan avdekke behov for behandling etter en rusmiddeloverdose, mener Psykologforeningen i en høring om rusbehandling.

Norsk psykologforening deler ut tre stipender til lederutdanning på til sammen 75 000 kroner. Søknadsfristen er 4. januar.

På grunn av smittesituasjonen blir alle kurs i Oslo i november og desember utsatt.

Det skal være trygt og samtidig faglig forsvarlig å ta spesialistutdanning under koronapandemien.

21. oktober ble det valgt nytt styre i Akademikerne. Representanter for Psykologforeningen var innstilt til flere sentrale verv.

Bloggtekst Håkon Skard

10. oktober er verdensdagen for psykisk helse. Årets tema i Norge er «Spør mer»- en oppfordring vi helhjertet støtter. Samtidig så er temaet som løftes av verdens Helseorganisasjon «Mer investering- bedre tilgang». Bør Norge følge resten av verden i temavalg?

Grunnet den pågående koronapandemien besluttet Psykologforeningens arbeidsutvalg den 24. september at vedlikeholdsperioden for psykologspesialister midlertidig utvides med 1 år – fra 5 til 6 år.