Mann som ser på telefonen

Noen som har tid til lytte eller gi deg råd og informasjon? Her finner du en liste over hjelpetelefoner og nettsider.

Her finner du informasjon om konsekvensene av koronasituasjonen for våre medlemmer.

Psykologer kan fortsette sin virksomhet, hvis de oppfyller krav om smittevern. Det oppfordres til å bruke telefon- og videokonsultasjon der det er mulig.

Håkon Kongsrud Skard

Kommentar

Vi er i en periode med stor belastning på samfunnet og en situasjon som stadig endres. Behovet for informasjon er stort, samtidig som kapasiteten til å formidle informasjon er begrenset.

Tegning av en mann som drar en annen opp

Regjeringen og Stortinget har den siste uken blitt enige om to krisepakker og en bankpakke, som skal dempe de økonomiske konsekvensene av koronapandemien. Få oversikt over tiltakene her.

Hender som skriver på pc

Mange psykologer har sammen med arbeidsgiver sett på muligheten for å tilby en veiledningstjeneste til egne ansatte under koronapandemien. Her får du råd om hvordan dette kan gjennomføres.

Akademikernes forhandlingsledere Rune Frøyland (f.v), Anders Kvam og Jan Olav Birkenhagen.

Akademikerne

– Dette er tiden for å være konstruktive. Vi står overfor formidable oppgaver og alle har et ansvar for at vi skal lykkes, oppfordrer Akademikernes forhandlingsledere i stat, kommune og helsesektoren.

Kvinne som har videoterapi foran en pc

Dette gjelder fram til 1. september 2020 og inkluderer nevropsykologiske utredninger, gruppe- og familieterapi, og spesialisterklæringer for NAV. Les også hva du bør gjøre hvis du som følge av korona har redusert aktivitet i din praksis.

Kvinne med som snakker i telefon headset

Mange ønsker å melde seg som frivillig i disse dager. Foreningen er positive til frivillig innsats, det er imponerende med medlemmenes engasjement. Vi ønsker å dele noen råd om frivillig innsats som autorisert helsepersonell.

Person som sitter med laptop i fanget

Den europeiske psykologføderasjonen (EFPA) ber psykologer om hjelp til å kartlegge bruk av internettbehandling under Covid-19 utbruddet.

Mor som forsøker å jobbe på pc, mens barn hopper på sofa i bakgrunnen

Blogg

Vi må hindre spredning av koronaviruset. I disse dager er det derfor mange familier som går oppå hverandre hjemme. Det kan bli en ekstra belastning for familien.

Collage med forsider av Psykologtidsskriftet

Tidsskriftet

"I 2019 setter Tidsskrift for Norsk psykologforening standarden for norske fagtidsskrifter", skriver juryen. Les hele begrunnelsen på Psykologtidsskriftets nettsider.

Rune Frøyland

– I samarbeid med helsemyndighetene gjør vi det vi kan for å ivareta pasientenes behov, sier visepresident Rune Frøyland.

Mann som underviser en forsamling

På grunn av koronaviruset gjennomfører ikke Psykologforeningen kurs ut april. Det vurderes fortløpende om videre kursvirksomhet blir utsatt. De som er påmeldt kurs vil få informasjon fra oss.

Kvinne som ser på en behandler på en skjerm

Her finner du anbefalinger for bruk av videoløsninger i pasientbehandling under koronapandemien.