Håkon Kongsrud Skard.

Dagens medisin

Regjeringen vil innføre nullvisjon for selvmord i Norge. Psykologforeningen er positive til initiativet, men nullvisjon som mål kan gi utilsiktede konsekvenser og bør utredes først.

Pia von Hirsch, Maria Abrahamsen Østhassel, Johanne Refseth. Foto: Nora Skjerdingstad

Tidsskriftet

Årets tre vinnere av Åse Gruda Skard-prisen har det til felles at de formidler psykologi på Instagram.

Eivor Fredriksen. Foto: Nora Skjerdingstad

Tidsskriftet

På Psykologikongressen ble Eivor Fredriksen tildelt årets doktorgrad for sin avhandling om fødselsdepresjon. Les Psykologtidsskriftets intervju med prisvinneren.

Dagens Medisin

Det er fullt mulig å gi et bedre tilbud til de som har behov for psykisk helsehjelp. Tiden er inne for å gjennomføre det, skriver Håkon Kongsrud Skard i sin blogg på Dagens Medisin.

Testdagen 2020

På grunn av koronasituasjonen har vi valgt å arrangere Testdagen 2020 på Zoom. Vi har fått med oss et flott team av forelesere, ledende på sine felt. Testdagen arrangeres 9. november.

Tidsskriftet

Psykologforeningens nytilsatte fagsjef mener at psykologenes samfunnsposisjon tilsier at de i økende grad selv må ta ansvar for hvordan tjenestene fungerer. Les Psykologtidsskriftets intervju med Kim Edgar Karlsen.

Nettverk av figurer som henger sammen

Landsmøtevedtaket om organisasjonsgjennomgang er etablert som et prosjekt som involverer hele foreningen.

Rune Frøyland

Akademikerne

Akademikerne og Spekter kom i dag til enighet i de innledende forhandlingene om overenskomstrevisjon for sykehusene. Datoer for de videre forhandlingene avtales senere.

Akademikerne

– Det er viktig at lønnsforhandlingene brukes for å kunne sikre den kompetansen de ulike sykehusene trenger for å levere gode helsetjenester, sier Rune Frøyland.

Kvinne som snakker med mann på pc

De midlertidige telefon- og videotakstene for privatpraktiserende forlenges til 1. november 2020.

Blogg

Jeg har jobbet 15 år som psykolog med barn og ungdom, men aldri selv prøvd å være foreldre til en tenåring. Ikke før nå. Nå har jeg to tenåringer i huset.

Kvinne som smiler under en presentasjon

Jobber du som psykolog i kommunale tjenester? Se vår oversikt over høstens kurs og nettverk.

Barn som går inn på skolen

For å få en tverrfaglig PP-tjeneste må den psykologfaglige kompetansen styrkes.

to som tar hverandre i hendene

Alle tariffoppgjørene ble utsatt grunnet korona-pandemien og usikkerheten den har medført. De vil starte opp igjen etter sommeren.

Barn som holder tegninger foran ansiktet

Blogg

Emosjonssosialisering har vært lite forsket på her til lands. En ny studie ser på sammenhengen mellom foreldres emosjonssosialisering og barnas emosjonsforståelse og atferdsvansker.