Logo Europeiske fderasjon for psykologer

EFPA arrangerer tre webinarer om blant annet hvordan psykologisk kunnskap kan brukes for å hindre virusspredning og hva som blir "den nye normalen" etter koronakrisen.

President i Psykologforeningen Håkon Kongsrud Skard

Revidert nasjonalbudsjett

Tjenestene må sikres nok bevilgninger for å håndtere økt behov for psykisk helsehjelp.

Sommerferien nærmer seg. Les hva du har krav på i forbindelse med ferieavvikling.

Velkommen til Psykologikongressen 2020. Årets tema er "Skam og idealer i vår tid".

Leder i SPU, Guro Holte Igesund

Kommentar

Mange psykologstudenter er usikre på hvordan studiehverdagen, undervisning og praksis vil bli denne høsten.

Mann i hettegenser som sitter på gulv

Politikk

Psykologforeningen mener det er riktig, og på tide, å gå bort fra reaksjonsformer som vi vet ikke har effekt.

President i Psykologforeningen Håkon Skard

Dagens Medisin

I sin blogg på Dagens Medisin skriver Psykologforeningens president om veien videre etter koronapandemien.

Eldre kvinne ved skrivebord.

Prisen skal gå til psykologer som bidrar til «å gjøre psykologisk kunnskap tilgjengelig og til nytte for folk flest». Nominasjonsfristen er 20. juni.

4 personer som sitter i ring og snakker sammen

Les våre råd til psykologer som driver gruppeterapi, arbeid med barn og familier, nevropsykologpraksis eller sakkyndighetsarbeid, om hvordan de kan drive sin virksomhet på en måte som følger krav til smittevern.

Mann i hengekøye foran vann

Flere arbeidsgiverorganisasjoner har bedt om endringer i ferieloven på grunn av koronasituasjonen. Arbeids- og sosialdepartementet har konkludert med at ferieloven har fleksibilitet nok til å møte disse utfordringene.

Kvinne som sitter alene i en sirkel med stoler

Det er nå etablert en kompensasjonsordning for faste kostnader og tapt inntekt som følge av koronasituasjonen.

Mann som foreleser foran en forsamling

Psykologforeningen vil gjennomføre noen kurs digitalt i mai og juni. Gruppeveiledning kan gjøres på video med opptil 4 deltakere.

President i Psykologforeningen Håkon Skard

ESA mener Norge bryter EØS-retten ved å nekte studenter fra ELTE-universitetet i Ungarn godkjenning av deres mastergrad som psykologutdanning i Norge.

Logo Helsedirektoratet

Psykologer kan nå gjenoppta mer vanlig drift, med fysiske pasientmøter. Forutsetningen er at de kan følge kravene i den nye veilederen for smittevern.

Illustrasjon av koronavirus

Mandag 20. april arrangerer Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet nettundervisning om covid-19 utbruddet og hvordan dette bør håndteres i helsevirksomheter med en-til-en pasientkontakt.