Blogg

Det er lett å være enig med psykolog Rut Appelkvist når hun i sin  Ytring på NRK  skriver at normale utfordringer i livet ikke er sykdom.

Mann står på talerstol

Flere nye sykehusbygg og bedre tid i arbeidshverdagen var sentrale budskap da Helseminister Bent Høie i dag holdt den årlige sykehustalen.

barn og voksne i en flyktningleir

Psykologforeningen støtter oppropet om at barna i Moria må evakueres og at regjeringen må bidra til å finne en felles europeisk løsning for barna i leiren.

Puslespillbiter

Visepresident for fag- og profesjonspolitikk trakk seg fra vervet i slutten av november. Valgkomiteen går nå ut for å få inn forslag til kandidater til dette vervet.

Håkon Skard foran et vindu

Fra 1. januar må alle landets kommuner ha et psykologtilbud. Samtidig forsvinner pengepotten som har finansiert mange av kommunepsykologene. – Vi frykter en reell nedbygging, sier Håkon Skard til Dagsavisen.

Noen som har tid til lytte, noen som kan gi deg råd og informasjon? Her finner du en liste over hjelpetelefoner og nettsider hvis du trenger hjelp og veiledning. Mental Helses hjelpetelefon og Kirkens SOS holder døgnåpent også i julen.

Rusreformutvalget overleverte i dag sin utredning til helseminister Bent Høie, som kalte dette en historisk dag for norsk ruspolitikk.

Logo psykologprisen

Kjenner du en psykolog  eller et psykologmiljø som fortjener særlig anerkjennelse? Nominer de til psykologprisen.

Kvinne som foreleser foran en gruppe

Overgangsperioden for spesialistutdanningen etter gammel ordning utgår den 31.12.2019.

Forsiden på NOU Tvangsbegrensningsloven

Psykologforeningen er positive til det nye lovutkastet, men mener det vil kreve store endringer i helsetjenesten.

Kalenderluker med bilder av en kvinner og en mann

Psykologforeningens julekalender

I år har vi laget julekalender! Hver dag åpner vi en ny luke hvor en psykolog gir oss et innblikk i sin arbeidsdag. Følg kalenderen på Instagram.

to personer på bryggen i Bergen under en paraply

Påmeldingen er nå åpnet for festspillkursene 28. og 29. mai i Bergen.

President Håkon Kongsrud Skard skriver om nasjonal helse og sykehusplan i sitt første blogginnlegg på Dagens Medisin.

10 unge voksne står ved siden av et juletre

Jeg har hatt det privilegium å være studentdelegat på Norsk psykologforenings femtende landsmøte.

Blogg

Det nærmer seg jul. Voksne og barn går til innkjøp av julekalender. Alt har sin kalender. Kalender koster penger. Gode opplevelser er derimot gratis.