Aktuelt

– Stadig flere tar høyere utdanning, og Akademikerne spiller en viktig rolle for å skape et trygt og fleksibelt arbeidsliv – og utdanning av høy kvalitet, sier den tidligere Tekna-presidenten.

Tidsskriftet

Nytter det likevel å behandle personer med antisosial personlighetsforstyrrelse? Haukeland universitetssjukehus har trua. Pasienter med diagnosen og terapeutene deres forteller om gruppeterapien som er del av et forskningsprosjekt.

Mens psykologer på sykehusene fortviler over for lite og kort behandling, sier psykologer i kommunene at de får rom til å gi god psykisk helsehjelp. Men de klarer ikke å dekke lokalbefolkningens behov.

Lær om hvordan alt fra hypnose til intensiv terapi kan lindre stress og smerter.

Cecilie Myrseth (Ap) vil at psykologer skal hjelpe regjeringen med å endre helsetjenestene. – Vær med på å tegne opp veien, sier hun.

Den nye tvangsbegrensningsloven handler om hvordan vi kan gi bedre hjelp til det store flertallet av tvangsinnlagte i Norge.

Akademikerne

– Vi er fornøyde med å ha styrket de tillitsvalgtes rolle i den nye avtalen, sier forhandlingsleder for Akademikerne helse, Rune Frøyland.

Statsbudsjettet 2022

Men Psykologforeningen forventer mye mer av regjeringen framover.

Advokatforeningens krav om bedre betalte rettsoppdrag er viktige for sakkyndige psykologer.

Psykolog Anne-Kristin Imenes hjelper lærere med å forme undervisningen om folkehelse og livsmestring.

Regjeringsplattformen

Psykologforeningen er fornøyd med at Støre-regjeringen stoler på fagfolk.

Statsbudsjettet 2022

Den avtroppende regjeringen tar ingen grep for å jevne ut forskjellene i tilbudet til befolkningen. Adressen din avgjør fortsatt hva slags psykisk helsehjelp du får.

Verdensdagen for psykisk helse

Livet under og etter pandemien er tema på Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober 2021.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet har gått sammen i konkrete forhandlinger om å danne ny regjering. Psykologforeningen har levert innspill til den politiske plattformen.

Nå får psykologer endelig godkjent privatpraksis som en del av spesialistutdanningen. Visse krav må være oppfylt for at praksisen kan bli godkjent.