Aktuelt

Nå får psykologer endelig godkjent privatpraksis som en del av spesialistutdanningen. Visse krav må være oppfylt for at praksisen kan bli godkjent.

Arven etter Sverre Eika må tas med videre i utformingen av bedre tjenester i rusfeltet. For de det gjelder haster det.

Problemet er at ingen tar ansvar for fagfeltet arbeid og helse, sa psykolog Beate Brinchmann under Psykologforeningens fagseminar om arbeidspsykologi. Se hele seminaret her.

Psykologikongressen

Ali Saki vil at psykologer skal møte flyktninger som ham med tid og et tilbud til hele familien.

Tidsskriftet

Årets vinner av Åse Gruda Skard-prisen tror ikke på quick fix i barneoppdragelsen. Aller helst vi hun lære foreldrene å «danse» med barnet.

Tidsskriftet

Systemet for å diagnostisere dataspillavhengighet er fortsatt ufullstendig, og slår annerledes ut for gutter enn jenter, viser forskningen til Turi Reiten Finserås, vinneren av Årets doktorgrad.

Retten fastslår at psykologrollen og utdannelsen i Norge er annerledes enn i Ungarn på vesentlige punkter. Psykologforeningen etterlyser mer forutsigbarhet for utenlandsstudenter for å unngå slike situasjoner i fremtiden.

Helsedagen 2021: Psykologforeningens president Håkon Kongsrud Skard ga klar beskjed om hva han synes om dagens målesystemer i psykisk helsevern.

Fondet til videre- og etterutdanning har fått digitalt søknadsskjema. Søknadsfristen er 1. november.

Klimautvalget i Norsk psykologforening inviterer psykologer til å brøle for klimaet 27. august.

Hvordan kan flere med psykiske plager komme i jobb? 21. september blir det fagseminar om løsningene og lansering av boka Klinisk arbeidspsykologi.

Valg 2021

– Jeg savner flere tiltak for å forebygge psykisk uhelse, sier Psykologforeningens president Håkon Skard etter en partidebatt om psykisk helse på Arendalsuka.

Valg 2021

Psykologforeningen er bekymret for nedprioriteringen av psykisk helse etter politikerdebatten under Arendalsuka.

Valg 2021

Psykologforeningen gir terningkast til partiprogrammene.

Tidsskriftet

Bjørn Christiansens minnepris 2020: Depresjonsbehandling er ikke nok for folk som strever med komplisert sorg, mener artikkelforfatterne av fjorårets beste vitenskapelige artikkel i Psykologtidsskriftet.