Regjeringsplattformen

Psykologforeningen er fornøyd med at Støre-regjeringen stoler på fagfolk.

Statsbudsjettet 2022

Den avtroppende regjeringen tar ingen grep for å jevne ut forskjellene i tilbudet til befolkningen. Adressen din avgjør fortsatt hva slags psykisk helsehjelp du får.

Verdensdagen for psykisk helse

Livet under og etter pandemien er tema på Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober 2021.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet har gått sammen i konkrete forhandlinger om å danne ny regjering. Psykologforeningen har levert innspill til den politiske plattformen.

Nå får psykologer endelig godkjent privatpraksis som en del av spesialistutdanningen. Visse krav må være oppfylt for at praksisen kan bli godkjent.

Arven etter Sverre Eika må tas med videre i utformingen av bedre tjenester i rusfeltet. For de det gjelder haster det.

Problemet er at ingen tar ansvar for fagfeltet arbeid og helse, sa psykolog Beate Brinchmann under Psykologforeningens fagseminar om arbeidspsykologi. Se hele seminaret her.

Psykologikongressen

Ali Saki vil at psykologer skal møte flyktninger som ham med tid og et tilbud til hele familien.

Tidsskriftet

Årets vinner av Åse Gruda Skard-prisen tror ikke på quick fix i barneoppdragelsen. Aller helst vi hun lære foreldrene å «danse» med barnet.

Tidsskriftet

Systemet for å diagnostisere dataspillavhengighet er fortsatt ufullstendig, og slår annerledes ut for gutter enn jenter, viser forskningen til Turi Reiten Finserås, vinneren av Årets doktorgrad.

Retten fastslår at psykologrollen og utdannelsen i Norge er annerledes enn i Ungarn på vesentlige punkter. Psykologforeningen etterlyser mer forutsigbarhet for utenlandsstudenter for å unngå slike situasjoner i fremtiden.

Helsedagen 2021: Psykologforeningens president Håkon Kongsrud Skard ga klar beskjed om hva han synes om dagens målesystemer i psykisk helsevern.

Fondet til videre- og etterutdanning har fått digitalt søknadsskjema. Søknadsfristen er 1. november.

Klimautvalget i Norsk psykologforening inviterer psykologer til å brøle for klimaet 27. august.

Hvordan kan flere med psykiske plager komme i jobb? 21. september blir det fagseminar om løsningene og lansering av boka Klinisk arbeidspsykologi.