Stillingsannonse

Fagsjefen er leder for fagpolitisk avdeling og har ansvar for å sikre et godt beslutningsgrunnlag for Psykologforeningens standpunkter, og at disse er forankret i faglige vurderinger. Søknadsfrist 16. august.

Stillingsannonse

Ønsker du å bidra til at psykologi får enda større plass i helsepolitikk og tjenesteutvikling? Vi søker rådgiver/spesialrådgiver til vikariat, med mulighet for forlengelse. Søknadsfrist 16. august.

Barn som går inn på skolen

For å få en tverrfaglig PP-tjeneste må den psykologfaglige kompetansen styrkes.

to som tar hverandre i hendene

Alle tariffoppgjørene ble utsatt grunnet korona-pandemien og usikkerheten den har medført. De vil starte opp igjen etter sommeren.

Barn som holder tegninger foran ansiktet

Blogg

Emosjonssosialisering har vært lite forsket på her til lands. En ny studie ser på sammenhengen mellom foreldres emosjonssosialisering og barnas emosjonsforståelse og atferdsvansker.

Fire personer som sitter og diskuterer

Takstoppgjøret for psykologer med driftsavtale er utsatt og gjeldende takster forlenges til høsten.

To figurer som sitter på en klokke

Blogg

Vi har høye forventninger til helsevesenet. Naturlig nok. Men det er lett å glemme at smerte, uforutsigbarhet og treghet i systemet også er en naturlig del av livet.

Eldre kvinne som snakker med en psykolog

Det nylig lanserte atlaset viser at det er geografiske forskjeller i helsetilbudet til pasienter som har psykiske lidelser og ruslidelser. Størst variasjon ser man i tilbudet til eldre.

Eldre kvinne ved skrivebord.

Prisen skal gå til psykologer som bidrar til «å gjøre psykologisk kunnskap tilgjengelig og til nytte for folk flest». Nominasjonsfristen er 20. juni.

Katherine C. Williams, ny sjefredaktør i Psykologtidsskriftet. Foto: Nora Skjerdingstad

Tidsskriftet

Nytilsatt sjefredaktør, Katharine C. Williams, vil relansere tidsskriftet som vitenskapelig publiseringskanal. Les tidsskriftets intervju med henne her.

Logo Europeiske fderasjon for psykologer

EFPA arrangerer tre webinarer om blant annet hvordan psykologisk kunnskap kan brukes for å hindre virusspredning og hva som blir "den nye normalen" etter koronakrisen.

President i Psykologforeningen Håkon Kongsrud Skard

Revidert nasjonalbudsjett

Tjenestene må sikres nok bevilgninger for å håndtere økt behov for psykisk helsehjelp.

Sommerferien nærmer seg. Les hva du har krav på i forbindelse med ferieavvikling.

Velkommen til Psykologikongressen 2020. Årets tema er "Skam og idealer i vår tid".

Leder i SPU, Guro Holte Igesund

Kommentar

Mange psykologstudenter er usikre på hvordan studiehverdagen, undervisning og praksis vil bli denne høsten.