Landsmøtet 2022

Landsmøtet har bestemt at Hanne Indregard Lind tar over visepresidentvervet etter Rune Frøyland.

Landsmøtet 2022

Nær 100 delegater har stemt og bestemt: Her er noen av vedtakene fra Psykologforeningens største organ.

Landsmøtet 2022

Et nytt sentralstyre er valgt av landsmøtet i Psykologforeningen. Her er de 14 valgte som skal styre foreningen de neste tre årene.

Landsmøtet 2022

Til sammen har Tor og Rune jobbet for Psykologforeningen i 70 år. I dag ble de to hyllet for sin fremragende innsats for psykologer i Norge med hvert sitt æresmedlemskap.

Landsmøtet 2022

– Psykisk helse må prioriteres høyere etter årevis med nedprioritering, sa president Håkon Kongsrud Skard da han åpnet Psykologforeningens landsmøte.

Bilde av innloggingen til ny Min side. Foto: Shutterstock

Psykologforeningen skifter IT-systemer. Det har stor betydning for deg som er medlem, er i spesialisering eller tar kurs hos oss.

Psykologer som jobber i psykisk helsevern i sykehus over hele landet, slår nå alarm om betydelige budsjettkutt i de psykiske helsetjenestene.

I nesten fire tiår har Rune Frøyland kjempet viktige kamper for norske psykologer. Denne høsten trer han av som visepresident. Med seg tar han et æresmedlemskap i foreningen.

Regjeringen har nedsatt et ekspertutvalg som skal utrede en sterkere tematisk organisering av psykisk helsevern. Fagsjef, Kim Edgar Karlsen, i Norsk psykologforening deltar i utvalgsarbeidet.

Psykologforeningens kvalitetsutvalg har samlet råd om hvordan arbeid og utdanning best kan inkluderes i psykologisk arbeid. Utvalgsleder og visepresident Arnhild Lauveng håper at rådene kan være til hjelp for å tematisere arbeid i behandling.

Landsmøtet 2022

Det er nå lagt ut oppdatert versjon av sakspapirene til Landsmøtet 2022.

- Det er mange sannheter om menneskesinnet og psykologisk behandling. De passer bare ikke inn i TV-underholdningsformatet, skriver Psykologforeningens Kim Edgar Karlsen i Medier24.

Landsmøtet 2022

Fristen for å melde andre kandidater til verv som velges på landsmøtet enn valgkomitéens innstilling utløp onsdag 12. oktober. Ved fristens utløp hadde det kommet inn ett forslag.

Statsbudsjettet

-  Dette statsbudsjettet viser gode ambisjoner fra regjeringen, men vi trenger langt kraftigere grep for å sikre den norske befolkningen tilstrekkelige psykiske helsetjenester, sier president i Norsk psykologforening, Håkon Kongsrud Skard.

Alle psykologer jobber med å vekte og velge mellom ulike hensyn.  Likevel må vi bli tydeligere på våre faglige prioriteringer, til det beste både for samfunnet og profesjonen.