Hopp til hovedinnhold

Aktuelt: Fag og politikk

Makt og ansvar

— Som psykologer har vi mye makt, og med den følger et stort ansvar. Det krever en kontinuerlig bevissthet, både hos hver enkelt av oss og hos oss som yrkesgruppe og profesjonsforening, skriver Arnhild Lauveng.

Et tiår med arbeid har gitt resultater

Siden 2012 har Psykologforeningen jobbet for å styrke den kliniske helsepsykologien i Norge. — Det har vært et godt samarbeid mellom fag, erfaringer og dyktige ildsjeler, sier Arnhild Lauveng, visepresident i Norsk Psykologforening.

På psykologenes side gjennom 40 år

I nesten fire tiår har Rune Frøyland kjempet viktige kamper for norske psykologer. Denne høsten trer han av som visepresident. Med seg tar han et æresmedlemskap i foreningen.

Psykologforeningens innsats for ukrainske flyktninger

Det er et sterkt engasjement blant våre medlemmer for å hjelpe flyktninger fra Ukraina. Her er informasjon om hva vi gjør og hvordan psykologer kan bidra.

Psykolog på Smerteklinikken

Mange spør meg hva jeg gjør som psykolog på Smerteklinikken ved Haukeland universitetssjukehus. Jeg forteller dem noe kort som at «smerte er en sammensatt opplevelse, og vi tenker ikke lenger hode vs. kropp».

EFPA utestenger det russiske psykologforbundet

Norsk psykologforening støtter avgjørelsen fra Den europeiske psykologføderasjonen. – Vi kan ikke akseptere at det russiske psykologforbundet ikke tar avstand fra krigen i Ukraina, sier president Håkon Skard.

– Jeg bruker hypnose i alt jeg gjør som behandler

– Det å sette folk i transe er ikke noe hokus pokus, sa psykologspesialist Maren Lindheim på Helsepsykologikonferansen 2022.

Seks av ti synes tilgangen til psykisk helsehjelp er dårlig

Flere enn før har et dårlig inntrykk av tilbudet til psykisk syke. Få mener egen arbeidsgiver legger til rette for å forebygge psykiske helseutfordringer.

Todimensjonale psykologer

Psykologforeningen har utviklet en policy for bruk av digitale verktøy i psykologisk behandling.

Kreftpasienter kan få samtaler om psykiske og sosiale behov

Psykologforeningen er veldig fornøyd med at psykisk helse har blitt en tydelig del av Pakkeforløp hjem for pasienter med kreft.

Vil ha slutt på forskjellsbehandlingen av psykisk helse

Staten er med på å betale for fastlegene og fysioterapeutene, men ikke psykologene i kommunene.

Slik kan regjeringen satse på psykisk helse

Psykologforeningen foreslår penger til psykisk helsevern, statlig medfinansiering av psykologer i kommunene og bedre samarbeid om å få flere i jobb.

Viser 37 til 48 av 69 resultater.

Side 4 av 6