Psykisk helse

Vil du diskutere psykisk helsevern eller koronapandemien med ledelsen i Psykologforeningen? Kom på digitalt medlemsmøte 17. januar.

– Dette er positive signaler som krever oppfølging, sier president i Psykologforeningen Håkon Skard om talen.

Saker om helsepolitikk og ærekrenkelser var blant fjorårets mest leste på psykologforeningen.no.

Tidsskriftet

På de tidene av døgnet det blir akuttinnlagt flest pasienter i psykisk helsevern, er det dårligst bemanning, fant forskere ved Universitetssykehuset i Nord-Norge.

Noen som har tid til å lytte eller gi deg råd og informasjon? Her er en liste over hjelpetelefoner og nettsider.

Pasienten skal bestemme mer. Rammebetingelsene må bedres. Psykologer får råd om hvordan de kan unngå tvang mot pasienter.