Psykisk helse
Visepresident Arnhild Lauveng

Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse ønsker å innhente erfaringer om tvang som forberedelse til ny høringsrunde om tvangsbegrensningsloven.

Etter en barnevernssak har den dømte i snart fire år publisert en rekke grove beskyldninger mot psykologen.

Norsk psykologforening møtte denne uken sentrale representanter fra Helsebiblioteket ved Folkehelseinstituttet.

Psykologforeningen har hatt oppfølgingsmøte med Helse- og omsorgsdepartementet for å få til mer forutsigbarhet for utenlandsstudenter som sikter mot norsk autorisasjon.

Avtalespesialister skal nå jobbe sammen med poliklinikkene om henvisninger og vurderinger i psykisk helsevern. Psykologforeningen har sikret en avtale med helseforetakene.

Statssekretær Anne Grethe Erlandsen (H) i Helse- og omsorgsdepartementet (Foto: Arno Mikkor, EU2017EE. CC 2.0)

Tidsskriftet

Helsedirektoratet samler nå fagdirektørene i de regionale helseforetakene for å drøfte hvordan kvalitetssikringen av psykologiske tester kan bli bedre.