Hopp til hovedinnhold

Psykologikongressen 2024

Kurskategori:
Konferanser, kongresser og seminarer
Sted:
Oslo
Timer:
16
Periode:
05.09.2024 06.09.2024
Påmeldingsfrist:
25.07.2024
Avmeldingsfrist:
25.07.2024
Den 21. Norske Psykologikongressen
Kjærlighet og skygge
5.– 6. september 2024, Oslo Kongressenter

Årets tema for psykologikongressen er kjærlighet og skygge, og vi skal utforske relasjonens betydning på godt og vondt. Relasjoner er grunnleggende viktig for oss mennesker, og har stor betydning for normalutviklingen hos barn og unge, samtidig som gode relasjoner kan være en viktig del av helingsprosessen når mennesker har opplevd psykisk skade eller sykdom. Men relasjoner har selvsagt også en skyggeside, og destruktive relasjoner kan føre til relasjonelle traumer, skade samspill og utvikling, og bidra til utvikling av psykiske vansker.
 
Innleggene på kongressen vil dermed utforske rommet mellom de styrkende og helende relasjonene på den ene siden, og de destruktive og ødeleggende relasjonene på den andre siden – og alt det som er midt imellom og verken godt eller destruktivt, men bare komplisert og sammensatt. Vi vil utforske hvordan relasjoner kan skade mennesker og gjøre dem syke og hvordan gode relasjoner i og utenfor terapirommet kan bidra til bedring. Men vi vil også se på hva det gjør med oss som terapeuter å stå i disse krevende menneskemøtene over tid, ofte med tilleggsbelastninger i form av dårlige rammebetingelser, og hvordan vi kan bevare vår egen helse over tid. Og vi vil utforske hvordan vi som psykologer kan bruke kreative metoder som musikk og bevegelse for å skape positiv endring.
                         

Med oss til å tenke klokt rundt disse spørsmålene har vi fagpersoner som er eksperter på terapi med barn, unge og voksne, på behandling av relasjonelle skader, musikkterapi og på seksualitet. I tillegg har vi med gode fagpersoner som kan hjelpe oss å løfte blikket og se på helheten og de større sammenhengene som vi alle er en del av. 
 
Keynote: Nadia Ansar, Institutt for psykologisk rådgivning, Oslo: «Min Skam – en historie om forventninger og løsrivelse»
 
Keynote: Keynote ved Sophie Havighurst, Centre for Training and Research in Developmental Health, Department of Psychiatry, The University of Melbourne: Love is holding the shadow: "How Tuning into Kids guides parents in how to respond to the light and dark side of children’s emotional experience"
 
Her kan du lese mer om årets Psykologikongress  
 
Det er viktig at du leser igjennom og velger et symposium per dag i påmeldingen. Les mer om symposiene her.

Kongressen godkjennes som 14 timers vedlikeholdskurs for spesialitetene.
Logg inn på Min side for påmelding til Psykologikongressen 2024 (fra 05.09.2024 til 06.09.2024) Påmelding på Min Side