Hopp til hovedinnhold

Alt du må vite om byttet til Handelsbanken

Handelsbanken tar over tilbudet til mer enn 200.000 foreningsmedlemmer. Her er banktilbudet og rentebetingelsene Handelsbanken tilbyr.

Akademikerne Pluss, som forhandler medlemsfordeler på vegne av Psykologforeningen og en rekke andre foreninger, har inngått en ny bankavtale med Handelsbanken.

Fra nyttår gjelder de nye bankavtalene for 108.000 medlemmer i de ti foreningene som er tilknyttet Akademikerne Pluss, blant dem Psykologforeningen, og 105.000 medlemmer i Tekna.

Det betyr at avtalen med Danske Bank opphører, og at alle kundene vil bli flyttet over til Nordea i slutten av 2024, om de ikke velger å bytte til Handelsbanken.

Blir jeg flyttet over automatisk?

Nei. Medlemmer som i dag har et kundeforhold i Danske Bank, må selv ta kontakt med Handelsbanken for å bytte bank. De vil gjøre det enkelt for deg å bytte.

Hvilken rente kan jeg få på boliglånet mitt?

Medlemmene har fra i dag av tilbud om banktjenester fra Handelsbanken med konkurransedyktige priser over tid på sparing og lån – og en rekke andre fordeler.

På denne siden finner du oppdaterte renter på boliglån, boliglån ung, sparekonto og BSU-konto.

Finn ut hvilken rente du kan få her

– Her får medlemmene høyere sparerente og lavere lånerenter enn det som er annonsert for andre bankavtaler. Dette viser kraften i avtalen foreningene har gjort på vegne av medlemmene, sier landsjef Arild Andersen i Handelsbanken Norge.

Han mener det å benytte seg av foreningens banktilbud, skal være et langsiktig smart valg for økonomien.

– Her sikrer medlemmene seg prisvinnende service, gode digitale løsninger, personlig rådgivning i en bank med svært fornøyde kunder – og selvsagt konkurransedyktige renter for sparing og lån, sier Andersen.

Den 1. mars får Handelsbankens varslede renteøkning effekt.

Noen av fordelene du får

 • Konkurransedyktig boliglånsrente
 • Svært god kundeservice og blant Norges mest fornøyde bankkunder
 • Gunstig innskuddsrente
 • Egen personlig rådgiver
 • God nettbank og mobilbank
 • Apple Pay
 • Eget Platinum A+-kredittkort med eksklusive fordeler
 • Tilgjengelig på telefon døgnet rundt
 • Som bedriftskunde vil du få egen bedriftsrådgiver
 • Betingelsene gjelder også for partner/ektefelle

Hva skjer hvis jeg ikke bytter bank?

15. desember godkjente Konkurransetilsynet salget av Danske Banks norske personkundevirksomhet til Nordea.

Mot slutten av 2024 starter flytteprosessen av bankkundene over til Nordea. Da blir kundene automatisk flyttet over, og Nordea tar seg av alt det praktiske.

Du vil også få informasjon i god tid før flyttingen starter, underveis og når alt er på plass. Før den tid vil alt være som før, og Danske Bank garanterer konkurransedyktige priser og betingelser – også i tiden som kommer.

Hvorfor Handelsbanken?

Foreningene har valgt ny bankpartner etter grundige vurderinger av det norske markedet. Følgende har vært viktig for valget av bank:

 • Attraktive renter og priser på boliglån, innskudd og andre banktjenester
 • Tilgang på personlig rådgivning digitalt eller fysisk ved Handelsbankens 38 bankkontorer
 • En ny og moderne mobil- og nettbank 

I tillegg kan medlemmer med større privatøkonomier få tilgang til private banking-tilbud, og medlemmer med egen virksomhet får tilgang til attraktivt bedriftstilbud.

Norges mest fornøyde kunder

Handelsbanken har i alle år hatt svært fornøyde kunder, og hadde i 2023 Norges nest mest fornøyde privatkunder blant bankene og de mest fornøyde bedriftskundene (EPSI 2023). Handelsbanken har også fått prisen som tiårets tredje beste på kundeservice i Norge, uavhengig av bransje, av Kantar (2022). Handelsbanken rangeres som den enkleste banken å komme i kontakt med (EPSI 2023).

Flere spørsmål og svar finner du på Handelsbanken sine sider.

Et komplett banktilbud

– Medlemmene får det vi mener er det beste tilbudet i det norske markedet med attraktive priser, finansiell rådgivning og prisvinnende service, sier landsjef Arild Andersen i Handelsbanken Norge.

Administrerende direktør Einar Espolin Johnson i Akademikerne Pluss mener dette er en god og viktig avtale for medlemmene:

– Vi har erstattet en viktig avtale i det norske bankmarkedet gjennom flere år med en ny og enda bedre. Denne avtalen kombinerer gode betingelser med rådgivning og kundeservice i toppklasse, sier Espolin Johnson.

Akademikerne Pluss

Akademikerne Pluss bidrar til å gjøre medlemskap i de ti tilknyttede foreningene lønnsomt ved å forhandle fram gunstige avtaler. Primært er tilbudene derfor innenfor de områdene som veier tungt i lommeboka som bank, forsikring, pensjonssparing, fondssparing, juridisk rådgivning og bilkjøp.

Akademikerne Pluss forhandler medlemsfordeler på vegne av Den norske legeforening, Den norske tannlegeforening, Norsk psykologforening, Den norske veterinærforening, Samfunnsviterne, Norsk Lektorlag, Samfunnsøkonomene, Naturviterne, Arkitektenes fagforbund og Krigsskoleutdannede offiserers landsforening.

Les Akademikerne Pluss: Ofte stilte spørsmål om den nye avtalen med Handelsbanken

En enklere hverdag

Konkurransen om de høyt utdannede medlemmene og familiene deres, er hard.

– Med denne avtalen slipper medlemmene å følge med på lokketilbud, sjekke markedet løpende, gjøre pruterunder – eller bytte bank mer enn nå ved etablering. Den jobben har foreningene gjort for dem, sier Andersen.

Forventer stor pågang

Handelsbanken er forberedt på stor pågang av medlemmer som ønsker å bli kunde.

Medlemmene kan bli kunde selvbetjent og etablere seg med konto, sparing, mobilbank, nettbank og betalingskort digitalt. Mange vil også ha boliglån. Her har banken økt kapasiteten vesentlig for å ta imot medlemmer.

Hvordan jobber banken med bærekraft?

Les om hvordan Handelsbanken jobber med bærekraft i påvirkning på samfunnet, miljøet og de finansielle markedene som bank, samfunnsaktør og arbeidsgiver.

Bedriftskunde?

Har du egen virksomhet? Handelsbanken tar deg imot som både privat- og bedriftskunde, og tilbyr:

 • En bedriftsrådgiver i tillegg til en rådgiver for privatøkonomien – på samme bankkontor.
 • Alle kontoer bedriften måtte trenge, kredittramme og bedriftskort.
 • Nettbank for bedrifter der du selv kan utføre banktjenester og kontrollere bedriftens økonomi.
 • Rådgivning rundt plassering av overskuddslikviditet, samt et stort utvalg prisvinnende fond.

Prisliste for bedriftskunder hos Handelsbanken.