Psykologhjelp, psykisk helse, psykologi

Politikk, høringsuttalelser, ytringer

Rødt tog

Blogg

Du vet den følelsen av å bli skikkelig starstruck? Man møter et menneske man beundrer, men klarer ikke si et ord?

Birgit Valla

Psykologspesialist Birgit Valla ble 26. mai tildelt Psykologprisen for sitt utrettelige engasjement for brukere av psykiske helsetjenester.

Birgit Aanderaa

Visepresident i Norsk psykologforening, Birgit Aanderaa, har bestemt seg for ikke å stille til gjenvalg på foreningens landsmøte i november.

Birgit Aanderaa

Hvordan lykkes med teamarbeid? // Henning Bang

Hva skal til for å lykkes med teamarbeid? Psykologspesialist og forsker Henning Bang gir deg fem gode tips på veien til suksess.

To par hender holder i hverandre i empati

Blogg

"Du har kun lagt på deg 900 gram denne uken, så vi er nødt til å legge til noe på kostplanen din. Det står i reglene at du må gå opp et kilo i uken,” sier hun. “Nei,” sier jeg.

Selvmordstanker og selvmord // Gudrun Dieserud psykolog, spesialist i klinisk psykologi, PhD/forsker

Psykologspesialist og forsker Gudrun Dieserud oppsummererer den viktigste kunnskapen om omfanget av og årsaker til selvmordstanker, selvmordsforsøk og selvmord.

Anders Jacob

Hedersgjest

Helsemyndighetene har hatt det som mål i en årrekke uten at det har gitt utslag på statistikkene. Anders Jacob har fått det til, og det til gangs.

To mennesker snakker sammen

Blogg

Bærum kommune ignorerer sentrale politiske signaler når de nå tråkker på bremsen i arbeidet for barn og unges psykiske helse.*

Morten Grøvli

Hedersgjest

Morten Grøvli har det svart på hvitt på Excel-arkene sine: Det lønner seg å satse på psykisk helse for barn og unge i kommunene.

Jente løfter vekter

Tilgjengeligheten til psykisk helsehjelp i kommunen er ikke god nok. Folk vil ha terapi fremfor piller.

Hva er spiseforstyrrelser? // Kari Graver - Psykolog, spesialist i voksenpsykologi

Når tanker og handlinger om mat, kropp og vekt tar så stor plass at det går utover livskvalitet og mulighetene til å leve et vanlig liv, har man en spiseforstyrrelse.

Skamfull mann med pose over hodet

Blogg

Kanskje det er på tide at psykologer begynner å snakke høyt om sin egen psykiske helse?

Spesialist i voksenpsykologi Frida Gullestad Rø: Hva er Personlighetsforstyrrelser?

Personlighet kan defineres som et individs karakteristiske følelses-, tanke- og atferdsmønstre.

Helsepsykologikonferansen

Regjeringen vil myke opp skillet mellom psykiske og somatiske helsetjenester.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ PublishPersonvern