Hvorfor ansvarsforsikring, jeg er jo ansatt?

Hvorfor skal jeg ha ansvarsforsikring? Jeg har aldri hatt en eneste privatklient, og har alltid jobbet i psykisk helse eller i familievernet.

Svar: Norsk psykologforening anbefaler at du har ansvarsforsikring. Hittil har det i begrenset grad vært erstatningssaker mot psykologer. Samfunnsutviklingen medfører at det fremover på påregnes en helt annen hyppighet i erstatningssakene.

Også som offentlig ansatt kan du i prinsippet bli saksøkt personlig for virksomhet utført i tjenesten. Det er ikke alltid arbeidsgiver stiller opp i slike situasjoner. Selv om en saksøker ikke når frem i retten, sitter psykologen med en kostbar advokatregning. Ansvarsforsikringen innebærer at forsikringsselskapet fra begynnelsen av håndterer både advokaten og regningene. Selv om en er offentlig ansatt, vil mange ha ulike typer oppdrag ved siden av – enten fast, eller av og til.

Ansvarsforsikringen dekker alle de psykologfaglige aktivitetene som Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) ikke dekker. Dette er særlig viktig å merke seg når en tar andre oppdrag enn klientbehandling. Eksempler på aktiviteter som dekkes av ansvarsforsikringen er oppdrag som kursholder, opplæring/veiledning, oppdrag fra barnevern eller sosialkontor og alle former for sakkyndighetsutøvelse for psykologer.

Merk at en fort påtar seg slike enkeltoppdrag, uten at en helt har tenkt gjennom at dette er privat virksomhet, og derfor bør være forsikret.

 

Emneord: forsikring

Bank og forsikring

Gjennom våre avtaler med Danske bank og Storebrand får du fordelaktige bank- og forsikringstilbud.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.