Hopp til hovedinnhold

Avbestillingsfrister og uteblivelsesgebyr

Hva skjer hvis pasienten ikke kommer til psykologtimen sin?

Hvis du har en avtale med en psykolog, er det viktig å møte til timen din som avtalt. Hvis du ikke kan komme, må du vanligvis gi beskjed minst 24 timer før timen din skulle starte. Hvis du ikke gir beskjed i tide eller ikke møter opp, kan du bli bedt om å betale en avgift. Dette kalles et uteblivelsesgebyr.

Reglene for dette kan variere avhengig av om du ser en psykolog på en offentlig klinikk eller en privatpraktiserende psykolog. På offentlige klinikker er det faste regler for dette, mens privatpraktiserende psykologer kan sette egne regler. Noen kan for eksempel be deg om å betale mer enn det en offentlig institusjon ber om hvis du ikke møter opp til timen din.

Det er viktig å merke seg at for psykologer som jobber med avtaler fra det offentlige, kan de ikke få penger for timen din hvis du ikke kommer. Derfor kan de be om et gebyr for å dekke tapet sitt.

Det kan virke strengt, men det er viktig å huske på at psykologer ofte har mange pasienter og begrenset tid. Hvis noen ikke kommer til timene sine, kan det føre til at andre pasienter som trenger hjelp, må vente lenger. Derfor er det viktig å respektere timene du har avtalt og avlyse i god tid hvis du ikke kan komme.