Rune Flaaten Bjørks blogg

Rune Flaaten Bjørk

Rune Flaaten Bjørk blogger på egne vegne blant annet om forebygging, kommunepsykologi og barn og unges psykisk helse. Har jobbet i psykisk helsevern for barn og unge og Bærum kommune, er nå doktorgradsstipendiat ved UiO.

To mennesker snakker sammen

Bærum kommuner ignorerer sentrale politiske signaler når de nå tråkker på bremsen i arbeidet for barn og unges psykiske helse.*

Emneord: barn og unge

Skamfull mann med pose over hodet

Kanskje er det på tide at psykologer snakker høyt om egen psykisk helse?

Emneord: vold

Hode formet som labyrint

Det kan ha vært en gang slutten av 80-tallet. Svigerfar røkte kanskje 60 om dagen. Døtrene satt i baksete. Bilen var full av røyk. Langs svingete veier opp til påskefjellet ble jentene bilsyke.

Emneord: diagnose

To menn gir hverandre en klem

Litt overdrevent stereotypt og litt tett på kvinnedagen, men det virker som om damer – i alle fall på gruppenivå – har mer talent for å pleie vennskap over tid.

Emneord: kjønn

Tiger og løve

Da jeg var liten hadde vi en katt. Den satt som regel i vinduskarmen. Det falt meg aldri inn at den burde gjøre noe med livet sitt, for eksempel drepe flere mus.

Emneord: barn og unge , kultur

Spillavhengighet

Vi må slutte å moralisere om dataspilling og isteden utforske den digitale verden sammen med barna.

Tre fingre med ansikter påtegnet

Det finnes dessverre rektorer som lever i den villfarelsen at skolen deres er fri for mobbing. Det finnes dessverre noen veldig få lærere som velger å ikke like elevene sine like mye.

Emneord: barn og unge , skole

Supermann i dress

«Your own personal Jesus, someone to hear your prayers, someone who cares.» Dave Gahan i Depeche Mode synger jula inn i stua. Låta «Personal Jesus» ble  skrevet  etter inspirasjon av boka  Elvis and Me  av Precilla Presley. Den handler om Elvis, som var både mann og mentor for sin kone Priscilla. Hennes egen, personlige Jesus.

Emneord: diagnose , førstelinjen

Karateutøver

Hva kan kommunepsykologer lære av japansk kampkunst?

Emneord: barn og unge

Jeg er usikker på effekten av å innføre psykologi på fagplanen skolen. Spiser man egentlig noe sunnere fordi man har lært på skolekjøkkenet at sunn mat er sunt? 

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.