Rune Flaaten Bjørks blogg

Rune Flaaten Bjørk

Rune Flaaten Bjørk blogger på egne vegne om blant annet forebygging, kommunepsykologi og barn og unges psykisk helse. Han har jobbet i psykisk helsevern for barn og unge og Bærum kommune og er nå universitetslektor ved Universitetet i Oslo.

To figurer som sitter på en klokke

Foto: Shutterstock

Vi har høye forventninger til helsevesenet. Naturlig nok. Men det er lett å glemme at smerte, uforutsigbarhet og treghet i systemet også er en naturlig del av livet. 

Frustrert mor foran pc, barn hopper på sofa i bakgrunnen

Foto: Shutterstock

Vi må hindre spredning av korona viruset. I disse dager er det derfor mange familier som går oppå hverandre hjemme. Det kan bli en ekstra belastning for familien. 

Mann som sitter i gresset

Blir vi sykere eller lykkeligere av å kjenne mer etter? Bør vi bli bedre kjent med oss selv, eller er vi allerede selvopptatte, navlebeskuende, engstelige og deprimerte nok som det er?  

kvinne som ser på en annen kvinne

Det er lett å være enig med psykolog Rut Appelkvist når hun i sin Ytring på NRK  skriver at normale utfordringer i livet ikke er sykdom.

4 røde stearinlys foran en julekalender

Det nærmer seg jul. Voksne og barn går til innkjøp av julekalender. Alt har sin kalender. Kalender koster penger. Gode opplevelser er derimot gratis.

Kvinne som holder begge hender til hodet

Hunden vår har nettopp fått valper. Jeg tror ikke hun reflekterer så mye omkring hvordan hun fungerer i rollen som mor. Vi mennesker, derimot, bekymrer oss langt mer i foreldrerollen.

Mann som løper i skogen

I sommer oppdaget jeg noe paradoksalt. Ved systematisk å trene på å løpe roligere, så økte farten. Sånn er det kanskje ellers i livet også?

Mann viser følelser

Forrige uke besøkte psykologparet Julie og John Gottman Oslo. Uka etter skriver President i Norges Røde Kors, Robert Mood, at menn ikke behøver prate om følelser. Bør man ikke snakke om følelser?

Emneord: følelser

Barn med skjerm i sofaen

Innimellom har jeg lyst å hive iPhonen til døtrene mine i veggen. Godt foreldreskap handler imidlertid om å veilede barna sine. Ikke å skremme vettet av dem.

Liten gutt med strekkode på underarmen

Jeg er et vandrende genetisk eksperiment: Jeg er enegget tvilling. Det er ingen tvil om at genene er viktige, men genene kan ikke oppdra barna våre. Det er det bare vi foreldre som kan gjøre.

Emneord: barn og unge

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.