Rune Flaaten Bjørks blogg

Rune Flaaten Bjørk

Rune Flaaten Bjørk blogger på egne vegne blant annet om forebygging, kommunepsykologi og barn og unges psykisk helse. Har jobbet i psykisk helsevern for barn og unge og Bærum kommune, er nå doktorgradsstipendiat ved UiO.

kvinne som ser på en annen kvinne

Det er lett å være enig med psykolog Rut Appelkvist når hun i sin Ytring på NRK  skriver at normale utfordringer i livet ikke er sykdom.

4 røde stearinlys foran en julekalender

Det nærmer seg jul. Voksne og barn går til innkjøp av julekalender. Alt har sin kalender. Kalender koster penger. Gode opplevelser er derimot gratis.

Kvinne som holder begge hender til hodet

Hunden vår har nettopp fått valper. Jeg tror ikke hun reflekterer så mye omkring hvordan hun fungerer i rollen som mor. Vi mennesker, derimot, bekymrer oss langt mer i foreldrerollen.

Mann som løper i skogen

I sommer oppdaget jeg noe paradoksalt. Ved systematisk å trene på å løpe roligere, så økte farten. Sånn er det kanskje ellers i livet også?

Mann viser følelser

Forrige uke besøkte psykologparet Julie og John Gottman Oslo. Uka etter skriver President i Norges Røde Kors, Robert Mood, at menn ikke behøver prate om følelser. Bør man ikke snakke om følelser?

Emneord: følelser

Barn med skjerm i sofaen

Innimellom har jeg lyst å hive iPhonen til døtrene mine i veggen. Godt foreldreskap handler imidlertid om å veilede barna sine. Ikke å skremme vettet av dem.

Liten gutt med strekkode på underarmen

Jeg er et vandrende genetisk eksperiment: Jeg er enegget tvilling. Det er ingen tvil om at genene er viktige, men genene kan ikke oppdra barna våre. Det er det bare vi foreldre som kan gjøre.

Emneord: barn og unge

Rød stige mot himmelen

Hvordan bidrar samfunnspsykologer til å skape et bedre samfunn? Om Book of Mormon, «generasjon prestasjon» og Guds død.

Emneord: barn og unge , kultur

Redd skolejente med tavle

I Bærum kommune henvendte mange elever seg til skolehelsetjenesten fordi de var engstelige for å holde presentasjoner foran klassen. Det ønsket vi å gjøre noe med.

Emneord: skole

FOTO: Andris Søndrol Visdal / Anti, NRK

FOTO: Andris Søndrol Visdal / Anti, NRK

Psykologene Anne- Kari Torgalsbøen og Peder Kjøs debatterer TV-programmet «Jeg mot meg» i Aftenposten. Psykologene blir ikke enige. Antagelig har de rett begge to.

Emneord: kommunikasjon , terapi

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.