Rune Flaaten Bjørks blogg

Rune Flaaten Bjørk

Rune Flaaten Bjørk blogger blant annet om forebygging, kommunepsykologi og barn og unges psykisk helse. Han har jobbet som psykolog i psykisk helsevern for barn og unge og Bærum kommune, er nå doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Oslo.

Trist skolejente

Det er kun tre plasser på pallen. De fleste av oss vinner ikke gullmedaljen. Skolearenaen er blitt et olympisk mesterskap i prestasjon. For noen elever er prestasjonsfokuset et hinder for læring.

Emneord: skole

Jente maler mamma i ansiktet med fingermaling

Mammaen til Nure i NRKs julekalender,  Jul i svingen , snakker tilsynelatende med Nure om følelser. Nures engstelse vekker imidlertid så mye engstelse i moren hans, at hun ikke klarer å lytte til ham.

Er stressmestringskurs for stipendiater god forebygging? Bør man heller gjøre noe med Universitetssystemet fremfor å behandle symptomet?

Emneord: forskning

Far og sønn leker

Kan vi forebygge psykiske vansker ved å sende foreldre på kurs, eller vil det bare skape mer usikkerhet og dårlig samvittighet blant foreldrene?

Jente med tablet i gresset

Hva gjør man som moderne foreldre når ungene er mer opptatt av mobilen enn ferieopplevelser med familien? 

Emneord: barn og unge , kultur

Mann i svømmebasseng

En av åtte studenter opplever uønsket seksuell oppmerksomhet på lærestedet. Seksuelle krenkelser tar imidlertid ikke sommerferie. I gråsonen kan det være vanskelig å vite hvor grensa går.  

Emneord: kjønn

Far og datter geiper til kamera

Vi trenger fedrekvota for å beskytte barna våre mot arbeidsgivere som ikke unner fedre tid med barna.

Emneord: kjønn

Hånd holder lyspære

Etter å ha byttet beite fra trygg jobb i helsevesenet, er jeg litt overrasket over personalpolitikken i de akademiske rekker. Fagforeningsvilldyret våkner.

Emneord: forskning

Wenche Medbø og Toralv Maurstad i "Overføring" på Den norske teatret. Foto: Det norske teatret.
Wenche Medbø og Toralv Maurstad i "Overføring" på Den norske teatret

«Overføring» på Det Norske Teatret er et fantastisk stykke forskningsformidling, men kanskje kom nettopp også datamaterialet litt i veien for teateropplevelsen?

Emneord: kommunikasjon , kultur

Kvinne med en ansiktsmaske i hver hånd

Psykologer har en tendens til å se på fenomener som dimensjoner. Legene – i det andre hjørnet av ringen – har nok en tendens til å dele verden inn i dikotomien syk eller frisk.

Emneord: terapi

Share |
Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.