Rune Flaaten Bjørks blogg

Rune Flaaten Bjørk

Rune Flaaten Bjørk blogger på egne vegne blant annet om forebygging, kommunepsykologi og barn og unges psykisk helse. Har jobbet i psykisk helsevern for barn og unge og Bærum kommune, er nå doktorgradsstipendiat ved UiO.

Heldigvis for oss foreldre, er vi ikke på gjenvalg hvert fjerde år. Politikerne, derimot, som nå ukentlig setter grenser for oss med korona tiltak, bekymrer seg nok litt for gjenvalg til høsten.  

Foto: Shutterstock

Psykiske vansker hos foreldre er vanskelig å snakke om. Det er vanskelig for barna å se at foreldrene lider, og det er vanskelig for foreldre å snakke med barna om lidelsen.

Foreldre og sønn som sitter på en benk med ryggen til kamera

Foto: Shutterstock

Jeg har jobbet 15 år som psykolog med barn og ungdom, men aldri selv prøvd å være foreldre til en tenåring. Ikke før nå. Nå har jeg to tenåringer i huset.

Barn med tegninger foran ansiktet

Foto: Shutterstock

Emosjonssosialisering har vært lite forsket på her til lands. I en ny studie ser vi på sammenhengen mellom foreldres emosjonssosialisering og barnas emosjonsforståelse og atferdsvansker.

To figurer som sitter på en klokke

Foto: Shutterstock

Vi har høye forventninger til helsevesenet. Naturlig nok. Men det er lett å glemme at smerte, uforutsigbarhet og treghet i systemet også er en naturlig del av livet. 

Frustrert mor foran pc, barn hopper på sofa i bakgrunnen

Foto: Shutterstock

Vi må hindre spredning av korona viruset. I disse dager er det derfor mange familier som går oppå hverandre hjemme. Det kan bli en ekstra belastning for familien. 

Mann som sitter i gresset

Blir vi sykere eller lykkeligere av å kjenne mer etter? Bør vi bli bedre kjent med oss selv, eller er vi allerede selvopptatte, navlebeskuende, engstelige og deprimerte nok som det er?  

kvinne som ser på en annen kvinne

Det er lett å være enig med psykolog Rut Appelkvist når hun i sin Ytring på NRK  skriver at normale utfordringer i livet ikke er sykdom.

4 røde stearinlys foran en julekalender

Det nærmer seg jul. Voksne og barn går til innkjøp av julekalender. Alt har sin kalender. Kalender koster penger. Gode opplevelser er derimot gratis.

Kvinne som holder begge hender til hodet

Hunden vår har nettopp fått valper. Jeg tror ikke hun reflekterer så mye omkring hvordan hun fungerer i rollen som mor. Vi mennesker, derimot, bekymrer oss langt mer i foreldrerollen.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.