Gaute Godagers blogg
Gaute Godagers blogg

Gaute Godager blogget som ansatt i spesialisthelsetjenesten. Bloggen er avsluttet.

Kvinne holder seg for munnen. Foto: YAY Micro

I Dagsrevyen 05.03.13 var hovedoppslaget at helsepersonell, særlig i noen fylker, melder mistenkelig lite til barnevernet (BV). Hvorfor er det så vanskelig at det blir “krangling” i teamet? Det er uvanlig enkelt og uvanlig komplisert. 

Jeg har stusset over at psykologer av og til slutter å tenke som psykologer i kollegiale situasjoner. Hvorfor er vi ikke flinkere til å lokke fram hverandres mestringshistorier og benytte flere “kom og sett deg her”-intervensjoner overfor lederen. Vi må støtte den bitre, hakkende legen for å endre ham/henne.

Det er sjelden jeg får være med på en historisk hendelse. Å huske hvor du var da Brå brakk staven er en klassisk øvelse. Jeg fikk være med på en annen historisk hendelse, tror jeg. Da ledelsen i Ahus, Helse Sør Øst og politisk ledelse ikke lyttet til advarslene om manglende ansatte etter overføringen av 160 000 pasienter fra Oslo universitetssykehus.

Computerspill. Foto: YAY Micro

Storspillere er ikke nødvendigvis problemspillere. Gaute Godager, tidligere spillutvikler, nå psykolog, savner nyansert og systematisk kunnskap om hva dataspill gjør med oss.

Føler du deg skvisa, kjære varme, kloke venn? Føler du deg under press? Er du kvalm av tanken på jobben, på krav om produksjon, dokumentasjon, suicidvurderinger, voldsrisikovurderinger, barnesamtaler, samarbeidsmøter, å skrive bekymringsmeldinger til barnevernet og å ta lappen fra folk?

Jeg innrømmer jeg fikk et bitte lite sjokk da jeg ble psykolog etter 15 år som leder i det private næringslivet. Ledelsesfilosofien i psykisk helsevern var så totalt forskjellig fra i det private. Der jeg kom fra, var motivasjonen enkel: Overlev økonomisk. Tjen penger eller gå konk. Det dyrket fram en litt overdreven handlekraft, noen ganger på kanten av det etiske.

Det jeg drømmer om når jeg kommer fra jobben er å mene mindre, si mindre, være mer alene - ikke stikke fram hodet og bli sett! Derfor er jeg en tvilende blogger.

Share |
Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.