FIP-blogg
FIP-blogg

Jordkloder i forskjellige farger

Foreningen for interkulturell psykologi (FIP)  er en interesseforening under Norsk psykologforening. Bloggen tar for seg temaer i skjæringspunktet mellom psykologi, kultur og samfunn.

Kjære Solveig Horne! Jeg har en gave til deg! Et par skinnende nye øreklokker - slik de unge kule pleier å ha på seg, du kan til og med velge farge!

Burde man sette i gang tiltak spesielt rettet mot migrantmiljøer for å motvirke stigmatisering av psykiske lidelser?  

Drøm. Foto: YAY Micro

 «…det var da jeg bodde i Somalia og fortsatt hadde drømmer… i begynnelsen hadde vi drømmer, men nå…» i en bisetning beskriver en mannlige pasienten eksiltilværelsen i Norge. Det er den dødbringende håpløsheten min pasient beskriver. En tilstand der tilværelsen mister sin retning.

Fotavtrykk. Foto: YAY Micro

I pressen var det i sommer en bølge med skriverier om at regjerningen svikter barn på flukt. De siste tre år har Norge uttransportert 1.780 barn. Regjeringens foreslåtte løsning er å prøve å motivere barnefamilier til å returnere frivillig med å øke returstøtten med 10 000 kr per barn.

Noter. Foto: YAY Micro

“Something is happening here, but you don´t know, what it is”, synger Bob Dylan i sangen “Ballad of a thin man”. Jeg har alltid likt sangen. For å skrive dette blogginnlegget har jeg faktisk googlet den.

Arbeidsgiver plukker ut den rette. Foto: YAY Micro

Jeg husker ikke første gangen jeg leste om det, det må ha vært for litt over et år siden. Om norsk-somalieren Mahad Jama Abdi som skiftet navn til Mats Pettersen og plutselig fikk napp på jobbsøknadene han tidligere ikke hatt fått noe respons på.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.