FIP-blogg

Jordkloder i forskjellige farger

Foreningen for interkulturell psykologi (FIP)  er en interesseforening under Norsk psykologforening. Bloggen tar for seg temaer i skjæringspunktet mellom psykologi, kultur og samfunn.

Tre kvinner med hver sin puslespillbrikke

Kjenner du den emneknaggen som noen poster på Instagram og Facebook, den som heter «den følelsen»?

Tommelen opp for at Nasjonalt profesjonsråd for psykologiutdanningen vurderer å gjøre kulturpsykologi til standard i profesjonsutdanningen.

Skyggeteater på vegg, skumle skygger

Bekymring og engstelse er noe mange barn og unge preges av. Temaet er aktualisert gjennom terroren i Orlando, og var også bakgrunn for at jeg snakket med fem elever på syvende trinn ved Haukeland Skole i etterkant av terrorangrepet i Brussel.

Illustrasjon fra Barneombudets nettside

Aller først vil vi takke Barneombudet for godt arbeid for å fremme barns rettigheter, og for å fremme viktig informasjon til barn på en måte barn kan ha nytte av!

Fisk hopper til større bolle med vann.

Det Norge jeg har innvandret til og er stolt av å være en del av i dag, er et land hvor solidaritet med de svake står sentralt.

Flyktninger. Photoman29 / Shutterstock.com
Photoman29 / Shutterstock.com

Det er det første som slår meg når jeg går inn på helsejournalen til enslige mindreårige: Pårørendefeltet lyser tomt og hvitt.

I bydelen der jeg jobber er over halvparten av befolkningen innvandrere. Det kan vi ikke ignorere når vi skaper tjenesten.

Mangfold. Foto: YAY Micro

Kultursensitivitet handler om å rette blikket innover, ubehagelig langt innover. Det skjønte jeg da jeg - frustrerende nok - ble utsatt for kulturell nysgjerrighet rettet mot meg selv.

Selv veldig opplyste folk, som driver med mentalisering dagen lang, tyr til noe som jeg vil kalle assimileringsforventninger, når ting blir for komplekse!

Kjære Solveig Horne! Jeg har en gave til deg! Et par skinnende nye øreklokker - slik de unge kule pleier å ha på seg, du kan til og med velge farge!