Tvang

Tvang i psykisk helsevern er et alvorlig inngrep i enkeltmenneskers liv. Derfor må frivillighet alltid være et reelt førstevalg.

Last ned Psykologforeningens policynotat om tvang

Tonje Lossius Husum

– Etisk refleksjon er et verktøy for å gjøre verden mindre endimensjonal og hindre maktovergrep, sier Tonje Lossius Husum.

Brutt lenke

Tre psykologer: En jobber på sikkerhetsavdeling, en i alderspsykiatrien, en tredje i psykisk helsevern for barn og unge. Hva gjør de for å redusere tvangsbruk?

Kvinne som nekter

På ny uttrykker Silvilombudsmannen bekymring for bruk av elektrokonvulsiv behandling (ECT) uten pasientens samtykke. Psykologforeningen mener ECT kun skal gis som frivillig behandling.

Lenke der et spørsmålstegn er det ene leddet

Fra 1. september innføres vilkår om at det skal foreligge manglende samtykkekompetanse, før det kan treffes vedtak om tvungent psykisk helsevern. Er du psykolog, er det kjekt å vite følgende:

Åpne dører

I et notat foreslår Psykologforeningen en rekke tiltak for å redusere bruk av tvangsmidler i psykisk helsevern.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ PublishPersonvern