Tvang

Tvang i psykisk helsevern er et alvorlig inngrep i enkeltmenneskers liv. Derfor er det viktig å jobbe aktivt for at frivillighet alltid skal være et reelt førstevalg. Last ned Psykologforeningens policynotat om tvang.  Har du spørsmål, kontakt spesialrådgiver  Aina Fraas-Johansen.

Hva sier forskning om å redusere tvang?

Psykologspesialist og forsker Tonje Lossius Husum: Hva sier forskning om hva som skal til for å redusere tvang i psykisk helse.

Hvordan redusere tvangsmiddelbruk?

Anders Jacob, psykolog ved Lovisenberg diakonale sykehus: Hva skal til for å redusere bruk av tvangsmidler?

Hva er basal eksponeringsterapi?

Psykologspesialist og leder for BET-prosjektet ved Vestre Viken, Didrik Heggdal: Hva er Basal eksponeringsterapi (BET)?

Aktualiteter om tvang i psykisk helsevern Se alle aktueltsaker

Faksimile av oppslag i Aftenposten

«Tillater vi elektrosjokk med hjemmel i nødrett, risikerer vi å krenke menneskerettigheter», skriver Tor Levin Hofgaard i Aftenposten 12. april.

Tommelen ned

I en fersk rapport kritiserer FN Norges bruk av elektrosjokk (ECT). Psykologforeningen mener ECT kun skal gis som frivillig behandling.

Tonje Lossius Husum

Hedersgjest

– Etisk refleksjon er et verktøy for å gjøre verden mindre endimensjonal og hindre maktovergrep, sier Tonje Lossius Husum.

Brutt lenke

Tre psykologer: Hva gjør de for å redusere tvangsbruk der de jobber?

Kvinne som nekter

Psykologforeningen mener ECT kun skal gis som frivillig behandling.

Lenke der et spørsmålstegn er det ene leddet

Fra 1. september gjelder vilkår om manglende samtykkekompetanse før vedtak om tvungent psykisk helsevern.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ PublishPersonvern