Presidentbloggen

Under vignetten "Presidentbloggen" blogget Tor om helse- og sosialpolitiske og psykologfaglige spørsmål. Spalten ble avsluttet i 2010.

Endret versjon 23. april: Hun har gitt uttrykk for at homofil kjærlighet er mindreverdig og hedonistisk og at lesbiske kvinner er rugekasser. 16. april ble det klart at Nina Karin Monsen får tildelt Fritt Ords Pris for 2009. Forstå juryen den som kan.

Emneord: kommunikasjon

Trippeldrapet i Tromsø den 22.mars er fortsatt ikke avdekket i stor detalj, men media er for lengst på lufta med omtale og bilder fra andre drap begått av mennesker med en psykisk diagnose. Dermed øker risikoen for at vi stigmatiserer en hel gruppe mennesker med psykiske lidelser som potensielle drapsmenn. Bildet stemmer lite overens med virkeligheten.

Emneord: evidens , vold

Popstjernen Rihanna ble banket opp av kjæresten Chris Brown, og psykolog og samlivsekspert Kristin Spitznogle rykker ut med en kommentar som tilsynlatende lyder ”det første slaget kan tilgis”. Samfunnet reagerte spontant.

Emneord: vold

Allerede i dag går 25 prosent av hele statsbudsjettet til helseministerens departement. Selv med penger på bok vil norsk økonomi risikere å ende opp med brukket rygg, om vi lar ting ”være som de er” i helsvesenet de neste 40 årene.

Vi ser dem hele tiden nå. De redde barna. De er på TV hver dag. Vi leser om dem i avisen og på nett, og vi finner dem på begge sider av konfliktlinjen i Gaza.

Det er jul. Det er den tiden på året da man tenker mest på andre, fokuserer utenfor seg selv, og løfter blikket fra sin egen navle.

Riksrevisjonens rapport om tilstanden i psykisk helsevern er rystende lesning. Å bli henvist til spesialist for en psykisk lidelse fremstilles nærmest som å spille Lotto.

Hvem har unngått følelsen av å være vitne til historie etter Obamas seier 4. november?

Emneord: kunnskap

Det er Verdensdagen for psykisk helse i dag. Det høres flott ut. Verdensdag. En hel verden skal minne seg selv om at vi har en psykisk helse. At den kan være bra, mindre bra og dårlig den også. At livet går opp og ned for oss alle.

Helsedirektoratet vil ha flere menn til å snakke. Du vil se det i aviser, på TV og på Internett – du vil høre om det på radio. Vi menn snakker rett og slett for lite om hvordan vi har det. Kampanjen er nasjonal og har fått navnet ”Et åpent sinn”.

Emneord: førstelinjen

Share |
Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.