Merk verden
Merk verden

Under vignetten "Merk verden" kunne du lese Tor  personlige betraktninger om verden rundt oss. Spalten ble avsluttet i 2011.

Steiner som former ordet hope. Foto: YAY Micro

Når historien skal skrives om bin Ladens død, kan det være at den vil fortelle oss at lenge før skuddene falt i Pakistan, hadde det arabiske folket og muslimene selv tatt bin Ladens liv. Og at deres våpen var håp!

Kør foran stemmeurne. Foto:YAY Micro

Alle vet at det er kommunevalg til høsten. Det blir ganske sikkert en kamp. Ganske sikkert støy, sirkus og masse løfter. Men for alle som har ønsker å påvirke med mer enn stemmeseddelen på valgdagen for å oppnå samfunnsendringer, og å påvirke prioriteringer av hjertesaker i kommunen de bor i, er det snart for sent å komme på banen.

Bilde av scrabble-brikker som former ordet leadership

Debatten om tvang er i gang – igjen. Spørsmålet er hvorfor det tilsynelatende er så vanskelig å redusere tvangsbruk i Norge, og hva som skal til. Enkelte roper på ny lovgivning. Jeg har ikke stor tro på det.

Bilde av plakat med advarsel om naturkatastrofer. Foto. YAY Micro.

Norsk næringslivs fremste organisasjon, NHO, kommer på sin årskonferanse 5. januar med en dyster fremtidsbeskrivelse av Norge. Vi vil treffes av eldrebølgen, av trygdebølgen og av en bølge med tilflyttere fra andre deler av verden. Norge kan gå konkurs påstås det på NHOs websider i et forsøk på å skremme oss til å endre handlingsmønster. Mye tilsier at strategien vil mislykkes.

Emneord: kommunikasjon

Bilde av hånd med gelefrukter. Foto: YAY Micro

I disse dager flommer det over av personlige målsettinger. Jeg tror det er vanskelig å finne noen som ikke har satt seg et mål for 2011. Selvsagt finnes de som sier de har sluttet med slikt. At det ikke er noe poeng å sette seg mål bare fordi det er nyttår. Men jeg er nå ganske sikker på at du finner noen nyttårsforsetter hos selv de sterkeste kritikerne av slike. Om enn ikke uttrykt. Hva må du – og alle de som sier de ikke har forsetter, gjøre for å nå målene?

Emneord: kommunikasjon

Klode og termometer. Foto: YAY Micro

I Mexico snakker Klimatoppmøtet nå om global oppvarming - et begrep vi har hørt lenge. Vi har slappe vintre, og kanskje håpet om hete sommere langs norskekysten, med palmesus og kokosdrinker. Det vi har fått er kjølige, våte somre, og den kaldeste november på 100 år. Global oppvarming, sa dere?

Emneord: kommunikasjon

Bilde av glidelås. Foto: YAY Micro

- Det lar seg ikke gjøre å drive fremtidens helse- og omsorgstjenester eller et godt skoletilbud innenfor den kommunestrukturen vi har i dag. I tillegg er det et demokratisk problem at stadig flere av de kommunale oppgavene utføres av selskaper etablert av kommunen, og dermed ikke er underlagt direkte folkestyrt kontroll. Med disse kraftige påstandene fra henholdsvis helsedirektør Bjørn Inge Larsen, utdanningsdirektør Petter Skarheim og lederen av Akademikerne Knut Aarbakke, har vi denne uken opplevd en ny omdreining i debatten om kommuner og kompetanse i Norge.

Dame under dyne. Foto: YAY Micro

Verdensdagen for psykisk helse den 10. oktober har i år arbeidslivet som tema. Samtidig er debatten i gang igjen! Sykefravær, sykelønn og uførhet er gjenganger-tema hver høst. Når 600.000 nordmenn nå står helt eller delvis utenfor arbeidslivet på grunn av sykdom, er det naturligvis alvorlig.

Emneord: sykefravær , trygd

Tavle påskrevet Diagnosis. Foto: YAY Micro

Alle er lei seg innemellom. Alle vil oppleve sorg i løpet av livet. Det er en del av det å være menneske. Når noen opplever å miste noen som står veldig nær, et barn eller en partner, er det ikke unormalt å ha en reaksjon på dette som kan gå over år. Sorgen kan gå i faser. Den kan løye, for så å ta seg opp igjen.

Leder som løper i feil retning. Foto: YAY Micro

Egentlig skulle jeg ønske at de politikerne jeg husket best fra denne sommeren, var Jonas Gahr Støre og Grete Faremo, som var våre representanter i møte med fire norske unge menn som kom hjem i kiste fra Afghanistan. Men det er Liv Signe Navarsete og Bjarne Håkon Hanssen som sørger for de sterkeste sommerminnene.

Emneord: kommunikasjon

Share |
Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.