Stortingsvalget 2017

Gutt med globus

Folkehelse

God psykisk helse er en av de viktigste byggesteinene i et godt liv. Vi må lage gode miljøer for barna våre, der helse skapes; i barnehagen, på skolen og i fritiden.

Glade barn

Primærhelse

Er hjelpen bare «én telefon unna», og det er «én dør inn» til et teambasert hjelpeapparat, får ikke psykiske helseproblemer tid til å utvikle seg til noe alvorligere og bidrar ikke til køer i spesialisthelsetjenesten.

Gutt med labyrint på tavle

Spesialisthelse

Jo alvorligere lidelse, jo større vil behovet være for variert hjelp. Noen trenger hjelp fra flere tjenester samtidig.

En trøstende hånd

Kommentar

Etter lang tid med sonderinger er det sannsynlig at regjeringsforhandlingene vil resultere i at Venstre går inn i regjering, og at det blir dannet en ny politisk plattform.

Jente med grønn hettegenser

Statsbudsjettet

Kjære Stortingspolitikere: Vi vet at tidlig innsats fungerer. Men da må dere holde løftene deres.

Blogg

Både Venstre, KrF og Høyre har gode forslag til satsinger på psykisk helse. Derfor er forventningene store til hva det nye flertallet vil levere de neste årene.

Arendalsuka

Arendalsuka 2017

«På tide å møte rusavhengige med hjelp framfor straff». Motstemmene var i mindretall da Rusfeltets hovedorganisasjon sammen med Tyrilistiftelsen inviterte til avkrimininaliseringsdebatt under Arendalsuka 16. august.

Mann på sykehus

Valg 2017

Med innsatsstyrt finansiering risikerer vi å prioritere andre mål enn dem som er best for pasienten.  Gi oss et helsevesen som først og fremste er hjelpsomt, ikke lønnsomt.

Valg 2017

Hvilket parti har best politikk i møte med Norges største og dyreste* helseutfordring  –  psykiske lidelser? Vi har testet partiprogrammene.

Eldre kar med tomlene opp

Valg 2017

«På tide å bryte tausheten om eldres psykiske helse». Les Tor Levin Hofgaards appell til politikerne i VG 14. august

Tor Levin Hofgaard

Valg 2017

«Innsatsen for å forebygge psykiske lidelser krever grep langt utover det helseprofesjonene er i stand til å ta alene.»

Høyres logo

Psykologforeningen finner mye bra om psykisk helse i forslaget til partiprogrammet. Vi har likevel noen forslag som kan styrkes før det gjøres til plattform for valget i 2017.

SVs logo

I Psykologforeningen har vi lest den delen av partiprogrammet som omhandler psykisk helse. Vi finner mye som er bra, her er noen tips til forbedringspunkter som dere kan ta med inn i landsmøtesalen 17.-19. mars.

Når dere samles til landsmøte 24.-26. mars. for å utforme politikk for neste stortingsperiode, har vi noen tips til hvordan dere kan ta grep for å sikre bedre psykisk helse i befolkningen.

Venstres logo

Vi ønsker lykke til på landsmøtet 31.mars til 2. april og håper dere fortsetter den gode jobben dere gjør på psykisk helsefeltet. Her er likevel noen gode råd.

Dere har et sterkt engasjement for psykisk helse, men i partiprogrammet er det noe vi savner.....

Få har som dere forstått betydningen av en helhetlig og sammenhengende strategi for barn og unges psykiske helse. Psykologforeningen mener neste skritt er å bygge opp teambaserte tjenester i kommunene.

Lykke til med landsmøtet 5.-7. mai. Hjelp oss med å gjøre psykisk helse til en sentral del av valgkampen. Hjelp oss med å etablere et teambasert hjelpeapparat med «én dør inn» for barn og unge som sliter.

Miljøpartiet de grønnes logo

Lykke til på landsmøtet 19. - 21. mai. Vi vet at dere er opptatt av god psykisk helse for barn og unge. Her er noen tips til tjenester som gagner både den enkelte og samfunnet.

Share |
Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.