Kommunevalget 2019

Barn tautrekker

Kjære lokalpolitiker. Psykiske plager er en av våre største helseutfordringer og rammer både den enkelte, pårørende og lokalsamfunnet. Vi håper derfor at «psykisk helse» blir et viktig tema i valgkampen. 

Grunnlaget for god psykisk helse skapes ikke først og fremst i helsevesenet, men der vi utfolder oss til daglig: i gode lokalmiljøer, i barnehagen, på skolen, på arbeidsplassen, i fritiden. Det er der vi få utviklet vår mentale kapital, vår evne til å takle livets opp- og nedturer, vår framtidstro...

Skulle vi likevel trenge individuell oppfølging, er det viktig at veien er kort til tverrfaglig hjelp. Slik kan vi unngå at psykiske helseplager utvikler seg til noe alvorligere og bidrar til unødige køer i spesialisthelsetjenesten.

Fra 2020 er alle kommuner forpliktet til å tilby psykologkompetanse som en del av tjenestetilbudet. 

Lykke til i arbeidet for å utvikle gode, inkluderende lokalsamfunn der alle trives og kan utvikle seg. 

Lykke til i arbeidet for å utvikle gode tverrfaglige lavterskeltjenester.

Barn ved matbordet i barnehagen

Trives vi og mestrer utfordringene der vi tilbringer tid, styrkes det psykologiske immunforsvaret, og vi slipper personlige og samfunnsmessige kostnader med reparasjoner.

Et godt lavterskeltilbud gir mulighet for å gi folk rask hjelp der de bor, før de får mer alvorlige psykiske helseproblemer.

Share |
Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.