Klinisk helsepsykologi

Somatiske helseplager eller sykdom medfører ofte psykologiske og sosiale utfordringer. Derfor må helsetjenestene se psyke og soma i sammenheng. Psykologforeningens mål er somatiske avdelinger som inneholder både medisinsk og psykologfaglig kompetanse.

Plante gjennom asfalten

"Ved barne- og ungdomsmedisinske avdelinger skal barn og unge med kroniske tilstander sikres tilgang på nødvendig psykologkompetanse."

Last ned presentasjoner fra konferansen «Klinisk helsepsykologi: Psykologenes verktøykasse ved somatisk sykdom» som gikk av stabelen 5.- 6. mars 2015.

Helsemyndighetene ønsker at helseforetakene legger mer trykk bak opprettelsen av tverrfaglige smerteklinikker. «Utbyggingen har gått for langsomt», heter det i en splitter ny veileder om organisering og drift av klinikker der psykologkompetanse skal inngå som en viktig del.

Psykologiske tiltak er helt nødvendig for å hjelpe pasienter med å håndtere smerter. Det fremgår av en ny faglig veileder om smertebehandling.

Hvorfor er eldrepsykologi så viktig, og hvilke muligheter gir feltet for psykologer? Vi spurte tre av deltakerne på fordypningsprogrammet i eldrepsykologi i 2014.

Borrik Schjødt

Borrik Schjødt

Borrik Schjødt er som første psykolog tildelt Kari Widerøes Minnefonds pris for pionérarbeid innen smertebehandling. Prisen ble overrakt under fagkonferansen til Norsk smerteforening 9. januar 2014, og prisvinneren benyttet anledningen til å etterlyse flere psykologer som vil arbeide med smerte.

Hvordan mestre smerte?

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.