Klinisk helsepsykologi

Somatiske helseplager eller sykdom medfører ofte psykologiske og sosiale utfordringer. Derfor må helsetjenestene se psyke og soma i sammenheng. Psykologforeningens mål er somatiske avdelinger som inneholder både medisinsk og psykologfaglig kompetanse.

Alvorlig syke barn kan være redde. Spesialrådgiver Siv Tove Engebråten i Psykologforeningen snakker om psykisk helse på sykehuset i podcasten til Foreningen for barnepalliasjon.

Psykologforeningens strategi for påvirkningsarbeid i spesialisthelsetjenesten har spesifikke tiltak for fagområdene habilitering, rehabilitering og klinisk helsepsykologi.

Jon Haug

Psykologprisen 2018

For Jon Haug er psykologi et av de viktigste verktøyene i arbeidet for å redusere konsekvensene av kronisk sykdom.

Arnstein Finset

Arnstein Finset har lært legene å snakke med pasientene. 27. april ble han tildelt St. Olavs Orden for innsatsen.

Et tre med en vissen og en frisk del

14 organisasjoner står bak Nasjonal allianse for klinisk helsepsykologi i somatikken.

Falset hode

Last ned presentasjoner fra den andre nasjonale konferansen om klinisk helsepsykologi 14.-15. april 2016.

Hvordan mestre smerte?