Forebygging barn og unge

”Forebygging for barn og unge” er Norsk psykologforenings hovedsatsingsområde i landsmøteperioden 2016-19. På denne siden vil du bli holdt orientert om utviklingen.

Andrea Kanavin Grythe, Kari Aaneby og Lise Fjellstad

PP-tjenesten

Nittedal kommune: Hvis ikke barna trives på skolen, er de ikke i stand til å lære noe.

To elever tegner hjernen på tavla

Sammenhengen mellom mistrivsel på skolen og depressive symptomer hos unge har blitt sterkere over tid.

Sture Jacobsen og Elisabeth Sjølie

Folkehelse

Sortland kommune: - Det er ulogisk å starte jobben først etter at det har gått galt.

Mann løfter lita jente

En samlet helse- og omsorgskomite på Stortinget stiller seg bak en tverrsektoriell og økonomisk forpliktende opptrappingsplan for barn og unges psykiske helse. «Et historisk løft for barn i Norge», mener Psykologforeningen.

Morten Grøvli

Hedersgjest

Morten Grøvli har det svart på hvitt på Excel-arkene sine: Det lønner seg å satse på psykisk helse for barn og unge i kommunene.

Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Marte Garmann

Regjeringen vil prioritere folkehelse og livsmestring i skolen. Det fremgår av stortingsmeldingen Fag – Fordypning – Forståelse som kunnskapsministeren presenterte 13. april.

To jenter gir hverandre en klem

Brukere og profesjoner med felles bønn til Stortinget: Psykiske helsetjenester i kommunene trenger et løft for å kunne møte utfordringene barn og unge står overfor.

Untitled

Vestby kommune: «Hvis du ikke trives på skolen eller gruer deg til skoledagene, er det kjempeviktig at du forteller det til noen».

Camilla Løvvik. Foto: Jan Kåre Wilhelmsen, UiB

Hedersgjest

Hvordan jobber egentlige kommunen for å forebygge mobbing? Hvordan kan psykisk helse integreres i introduksjonskurset for flyktninger?