Arbeid og utdanning

President Håkon Kongsrud Skard forteller om Psykologforeningens hovedsatsingsområde 2019-2022.

Nav kan ikke nok om helse, og helsevesenet tenker ikke nok på jobb, mener arbeidspsykolog Jon Fiske. – Vi må samarbeide bedre om folk med psykiske plager i arbeidslivet, sier han.

Dagens Medisin

Psykisk syke må få mulighet til å jobbe mens de er i behandling. Juridiske og praktiske utfordringer er overkommelige med dagens lovverk. Det er kun et spørsmål om vilje, skriver Håkon Skard i en kronikk i Dagens Medisin.

Her finner du forskning og fagfolk på feltet arbeid og helse.

Spesialiteten i arbeidspsykologi. Lene Kristin Ringe

– Å være i jobb gir mestring, tilhørighet og mening. Å være i jobb kan forebygge psykiske helseplager og utenforskap, sier Lene Kristin Ringe i denne videoen.

Hvis ikke barna trives på skolen, er de ikke i stand til å lære noe. Les om hvordan PP-tjenesten jobber i Nittedal kommune.

Det er vanlig at det som utløser skolevegring, etter hvert ikke er det som opprettholder den, forklarer forsker og psykologspesialist Jo Magne Ingul i denne videoen.

Bedre skolemiljø. Bedre foreldrekontakt. Færre barn og unge som blir henvist til psykiske helsetjenester (BUP) og PPT. Mindre sykefravær blant lærerne.

Mål og tiltak for hovedsatsingen 2019-22

Slik skal Psykologforeningen bidra til psykisk helse i arbeid og utdanning.

Se presentasjonen fra Lederkonferansen 2020