Arbeid og utdanning

President Håkon Kongsrud Skard forteller om Psykologforeningens hovedsatsingsområde 2019-2022.

Livet under og etter pandemien er tema på Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober 2021.

Problemet er at ingen tar ansvar for fagfeltet arbeid og helse, sa psykolog Beate Brinchmann under Psykologforeningens fagseminar om arbeidspsykologi. Se hele seminaret her.

Her finner du forskning og fagfolk på feltet arbeid og helse.

Nav kan ikke nok om helse, og helsevesenet tenker ikke nok på jobb, mener arbeidspsykolog Jon Fiske. – Vi må samarbeide bedre om folk med psykiske plager i arbeidslivet, sier han.

Hvis ikke barna trives på skolen, er de ikke i stand til å lære noe. Les om hvordan PP-tjenesten jobber i Nittedal kommune.

Det er vanlig at det som utløser skolevegring, etter hvert ikke er det som opprettholder den, forklarer forsker og psykologspesialist Jo Magne Ingul i denne videoen.

Bedre skolemiljø. Bedre foreldrekontakt. Færre barn og unge som blir henvist til psykiske helsetjenester (BUP) og PPT. Mindre sykefravær blant lærerne.

Mål og tiltak for hovedsatsingen 2019-22

Slik skal Psykologforeningen bidra til psykisk helse i arbeid og utdanning.

Se presentasjonen fra Lederkonferansen 2020