Medlemsnytt nr. 9 - 2015

Velkommen til oktoberutgaven av Psykologforeningens Medlemsnytt for 2015.

Helsetjenester i endring

Helsetjenestene er i endring og med det også rollene til alt helsepersonell.

Mann passerer vei med to kjøreretninger

– For mange får for lite hjelp

«Det hjelper ikke å sykle til jobben hvis du ikke er en del av fellesskapet når du kommer frem. Ikke med mer frukt og grønt i skolen, hvis du blir mobbet i friminuttet.»

Bent Høie

Spør ikke hva som er galt med meg, men hva som har skjedd meg

Professor i klinisk psykologi ved Universitetet i Liverpool, Peter Kinderman, mener vi er på villspor i vår hang til å biologisere psykiske lidelser.

Peter Kinderman

Gir forskningspoeng etter oppussing

Fra å være et «meldingsblad» ispedd noe fagstoff, tar Nevropsykologi et langt steg oppover rangstigen og fremstår heretter som et sted for å høste forskningspoeng.

Forsiden på nevropsykologi

LHBT-nettverk for psykologer?

Hva bør psykologer vite om kjønnsidentitet og kjønnsmangfold? Møt  Tove Lundberg , som er med i den svenske psykologforeningens LHBT-nettverk.

Toalettdører

Lederjobber for psykologer

Nye utlysninger av lederstillinger som også psykologer kan søke, legges ut med cirka én ukes mellomrom.  Gå til stillingsoversikten.

En rød kvinne blant mange bleke.