Om YPU

Yngre psykologers utvalg er et utvalg i Norsk psykologforening som har alle ikke-spesialister som målgruppe.

Utvalget ble etablert i 2003 for å bidra til at saker som er av interesse for nyutdannede og ikke-spesialister settes på agendaen. Vår målsetning er å være til hjelp i overgangen fra student til psykolog, samt i tiden man er under spesialisering eller velger å jobbe som psykolog uten å følge et spesialiseringsløp. Vi er et utvalg oppnevnt av Sentralstyret bestående av 8 medlemmer fra ulike deler av landet.

Mandat

YPU har som særlig oppgave å arbeide for ikke-spesialistenes interesser ved å:

• Fremme ikke-spesialisters faglige, kollegiale og sosiale interesser.
    • Utvalget arbeider for en god og oversiktlig spesialiseringsordning.
    • Utvalget arbeider for ikke-spesialisters tilhørighet i psykologfellesskapet.
    • Utvalget tilstreber å arrangere samlinger for ikke-spesialister.
    • Utvalget tilstreber å fremme høy faglig og yrkesetiske standard.
  • Fremme ikke-spesialisters utdannings- og arbeidsvilkår.
    • Utvalget holder seg oppdatert gjennom deltakelse i LAU.
    • Utvalget kartlegger nyutdannede psykologers lønns- og arbeidsvilkår.
    • Utvalget taler ikke-spesialisters sak overfor foreningens forskjellige ledd.
  • Fremme ikke-spesialisters arbeidsmiljø, trivsel og kreativitet i yrkesvalg.
    • Utvalget oppretter kontakt med tillitsvalgte, og tilstreber å være et kontaktpunkt for disse i relevante problemstillinger.
    • Utvalget tilstreber å dele informasjon om bredden i mulige karrierer som psykologutdannet.
  • Fremme ikke-spesialisters opplevelse av tilhørighet og tilgjengelighet til foreningen.
    • Utvalget er en informasjonskilde om foreningen.
    • Utvalget er tilgjengelig for kontakt med medlemmer.
  • Fremme en god overgang fra student- til yrkesliv.
    • Utvalget tilstreber å være synlig og tilgjengelig for nyutdannede.

Vi samarbeider med aktuelle utvalg, avdelinger og sekretariatet i foreningen.