Hva gjør YPU?

YPU har et engasjement som spenner over en rekke områder gjennom ulike aktiviteter og arrangement.

Aktiviteter

Vi samarbeider med lokalavdelingene i universitetsbyene om å informere profesjonsstudenter om NPF, om jobbmuligheter, jobbsøking og lønnsforhandling.

Vi gir innspill til utdanningsinstitusjonene om mulige forbedringer i utdanningen for å bedre ruste studenter til å håndtere de krav og forventninger som stilles til en yrkesaktiv psykolog.

Vi veileder nyutdannede og ikke-spesialister i å søke råd og informasjon i Psykologforeningen sentralt, inkludert informasjon om tillitsvalgtapparatet.

Vi gir generell informasjon og veiledning om å søke jobb og forhandle lønn, bl.a. gjennom å tilgjengeliggjøre og oppdatere Veileder for avgangsstudenter.

Vi deltar i tillitsvalgtopplæring for å løfte frem saker som berører ikke-spesialister spesielt, f.eks. utfordringer og muligheter ved midlertidige ansettelser.

Vi arrangerer uformelle treff for yngre psykologer.

Vi inviterer til faglige kveldsseminarer, hvor foredragsholdere inviteres til å fortelle hvordan de har utfordret den tradisjonelle psykologrollen gjennom å jobbe utradisjonelt, eller forteller om områder i arbeidslivet vi kjenner lite til fra studietiden.

Vi jobber for å sette fokus på arbeidshelse blant yngre psykologer.

I tillegg til dette er det et mål å være tilgjengelig for NPF sentralt og lokalt i saker som er viktig for ikke-spesialister, samt å jobbe aktivt i forbindelse med lederkonferanser og landsmøter.

YPU minner om at lokalavdelingene ofte arrangerer sosiale og faglige aktiviteter for sine medlemmer. Mer informasjon finner du ved å velge din lokalavdeling i rullgardinmenyen til høyre på denne siden.

Henvendelser til YPU kan sendes til  ypu@psykologforeningen.no .

Vil du ha tilsendt informasjon om aktiviteter i YPUs regi, kan du sende din e-postadresse til ypu@psykologforeningen.no , så setter vi deg opp på vår interne mailingliste.