Våre EFPSA-eventyr

European Federation of Psychology Students Associations (EFPSA) tilbyr psykologistudenter i hele Europa fantastiske muligheter. Lytt til erfaringene fra tidligere norske ildsjeler og hiv deg på eventyret du også.

  • Til å øke sin faglige kompetanse gjennom kongress, konferanse og sommerskoler
  • til å få gode venner og knytte nyttige kontakter på tvers av landegrenser,
  • Til å publiserere egne artikler og oppgaver gjennom nettidsskriftet JEPS
  • Til å få et unikt innblikk i psykologiens rolle i andre Europeiske land.

I tillegg til dette er EFPSA gøy, og hvert EFPSA-arrangement har også et godt utarbeidet sosialt program, med kulturutveksling, utflukter og fest.

EFPSAs største arrangement er kongressen, som arrangeres årlig. I 2015 går den 29. kongressen av stabelen. Over 300 studenter, fra hele Europa samles i nydelige Forest National Park Šumava, i Tsjekkia 18.- 25. april for å delta på workshops, lectures, trainings og poster-presentations, i tillegg til å stifte nye bekjentskap, få innblikk i andre kulturer, samt for å ha det gøy! Årets tema er Psychology and Sexuality. Alle psykologistudenter, både på bachelor-, master- og profesjonsstudiet er velkomne til å søke, og det gjør du her, innen 20. januar .

For å friste flere norske psykologistudenter til å hive seg med på EFPSA-bølgen, har jeg spurt tidligere EFPSA-deltagere om deres EFPSA-opplevelse, og hvorfor de mener du også bør bli med!

Hanne Osmo Reindal, 29 år, 10. semester ved NTNU: Kongressen i Danmark, april 2012 med tema Mind the Body:

Hva er ditt beste minne fra arrangementet?

Mine beste minner fra arrangementet er nok fra det sosiale opplegget som var på kveldstid. Tradisjonen tro har hvert EFPSA-arrangement en Cultural Evening en av de første dagene. Her får alle deltagerne mulighet til å både by og smake på mat og drikke fra eget og andres hjemland. Vi fikk smake på alle slags lokale spesialiteter, sterkt surt og søtt. En kulturreise, eller snarere en speed-date med hele Europa og etter hvert en lang, kontinental, sprudlende kjempefest.

Hvorfor burde flere norske psykologistudenter ta del i EFPSA?

Norske studenter burde absolutt søke seg til EFPSA, først og fremst fordi det er en gyllen anledning til å komme i kontakt med andre psykologistudenter, og få et innblikk i student- og yrkesliv i andre europeiske land. Psykologprofesjonen har andre vilkår i Norge enn i mange andre land i Europa, og en EFPSA-konferanse tilbyr perspektiv på feltet her hjemme.

Kongressene/konferansene har i tillegg høyaktuelle psykologiske tema, med forelesere som er eksperter på sitt område. Ikke minst er det sosiale som skjer på en kongress et høydepunkt. Mange fargerike arrangementer, og sosiale mennesker som er interessert i å bli kjent med deg.

Irmelin Bjørnland, 25 år, 12. semester ved NTNU: Konferansen i Amsterdam, november 2013 med tema Networking; from Neuron to Society

Hva er ditt beste minne fra arrangementet?

Mitt beste minne må være fra åpningsseremonien. Den var i lokalene til en gammel kirke og jeg husker at rommet var stappfullt av psykologistudenter fra hele Europa. Det var en utrolig god stemning, både blant de engasjerte nederlenderne som arrangerte kongressen og fortalte oss hva vi skulle oppleve de neste dagene og blant alle kongressdeltakerne.

Hvorfor burde flere norske psykologistudenter ta del i EFPSA?

Det var en veldig spennende opplevelse å delta på kongressen og jeg anbefaler alle å bli med på et slikt EFPSAarrangemnet om de har mulighet. Man møter mange flotte psykologistudenter fra hele Europa og får også et lite innblikk i hva man lærer på studiet i andre land. Det er gøy å se hvilket store europeiske psykologinettverk man er en del av. Og ja, først og fremst masse flotte folk. 

Erling Elias Ekelund, 25 år, 4. semester ved NTNU: Kongressen i Romania, april 2014, med tema Development and Technology

Hva er ditt beste minne fra arrangementet?

Det må være fra de første dagene, da jeg sakte men sikkert forsto hva jeg hadde blitt med på. Jeg hadde på forhånd hørt at EFPSA var gøy, men synes

det var vanskelig å forstå hva som var gøy. Jeg forventet meg egentlig ikke så mye da jeg sent på kveld sto litt forvirret i en diger hotelresepsjon i Transylvania omgitt av psykologistudenter som gikk rundt og snakket og klemte på hverandre og smilte fra øre til øre. Med svært forskjellig utseende og hver sin måte å si «takk for i fjor» på engelsk. På generalforsamlingen morgenen etter var det tid for mooshi-mooshi, den tradisjonsrike og veldig merkelige EFPSA-dansen. Selv sto jeg i den gruppen med mennesker som aldri før hadde vært i EFPSA. Vi gikk fra å tenke: hmm disse folka er merkelige. Før vi til slutt fant ut: ok la oss slenge oss med, alle andre gjør det. Samme kveld var jeg nyfrelst EFPSA-deltager, og danset mooshi-mooshi på repeat. 

Hvorfor burde flere norske psykologistudenter ta del i EFPSA?

Jeg tror EFPSA kan tilby litt av det samme som man får på utveksling, om enn bare i en uke, i stedet for et semester (nå skal det sies at jeg ikke har vært på utveksling ennå).

Jeg synes vi bør få med flere norske psykologistudenter fordi:

  • Man lærer om psykologi på en litt annen måte enn i vanlig forelesninger
  • Inspirerende workshops og kurs
  • Kulturelt perspektiv og nye europeiske venner man kan feks kan besøke på ferie senere
  • Kunne få utbytte av efpsas tjenester som forskningsjournalen JEPS, Study abooad, programe, couch surfing network, osv. Det finnes et stort psykologimiljø der ute i verden!
  • Det er også gode muligheter for å involvere seg aktivt, og få seg et spennende verv i en stor, internasjonal og inkluderende organisasjon.

Tiril Kristine Tanum, 22 år, 6. semester ved NTNU: Train the Trainers Summer School, august 2014

Hva er ditt beste minne fra arrangementet?

Hm.. Jeg tror det må være den dagen vi hadde en utflukt til en liten innsjø i nærheten av gården vi bodde på. Da hadde de slovenske vertene våre arrangert så vi fikk grille deilig tradisjonell mat fra området, og vi fikk smake lokale drikkevarer. Selv om jeg er veldig glad i mat, vil jeg likevel si at det beste med denne dagen, som var den 6. i uken, var at vi deltagerne fikk tid til å nyte hverandres selskap, og utveksle erfaringer hjemmefra i forhold til kultur, studier og alt annet man snakker om en dag i solen. Slik hverdagslig samtale gir et unikt innblikk og forståelse for andres opplevelser, og siden menneskene man generelt vil møte på en EFPSA-event er så fantastiske, er man garantert gode vennskap og lange skype-samtaler i ettertid!

Hvorfor burde flere norske psykologistudenter ta del i EFPSA?

Om man skal oppsummere i ett ord vil jeg si at «EFPSA –spirit» er ganske dekkende. Det er noe med den gløden og entusiasmen som møter deg når du involverer deg i EFPSA som jeg tror man må oppleve for å få en forståelse av hva det innebærer! Alle rundt deg er der av akkurat samme grunn som deg selv; for å lære, sosialisere og utvikle seg selv. EFPSA tilbyr hjelp til utvikling både personlig og faglig på så mange områder, at jeg synes det er synd ikke flere har fått øynene opp for dem! EFPSA-opplevelsen er spennende, intens og noe du sent vil glemme.

Nina Randby, 25 år, Københavns universitet, 10. semester: Joint Executive Board and Member Representatives meeting i Serbia, oktober 2014:

Hva er ditt beste minne fra arrangementet?

Det er jo så mange! Men et veldig sterkt minne er fra avslutningsseremonien, hvor det ble vist bilder fra hele uken, og holdt mange rørende taler. Både tårer og latter satt løst under hele seremonien. Jeg var også med på en workshop som ble holdt av to EFPSA trainers om presentasjonsferdigheter, som jeg fikk mye ut av!

Hvorfor burde flere norske psykologistudenter ta del i EFPSA?

Det er et psykologieventyr du aldri vil glemme! Du lærer så mye om deg selv og om psykologifaget, i tillegg til at du får psykologivenner over hele Europa!

Dersom du har latt deg friste i løpet av dette innlegget, så er vi flere som kan skrive under på at EFPSA er et eventyr som gir deg erfaringer, minner og venner for livet.

Håper å se deg på kongress i april!

Kommentarer

Emneord: EFPSA

Share |
Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.