EFPSA – for psykologistudenter i inn- og utland

Som psykolog og psykologstudent har du mulighet til å bli med i et internasjonalt fellesskap. Visste du det?

Denne bloggposten vil handle om EFPSA ( European Federation of Psychology Students’ Assocation ) og min rolle som representant for Norge. I desember ble jeg ble spurt om jeg kunne tenke meg å skrive et lite innlegg om EFPSA på bloggen vår. Med stor mangel på bade søvn og spenning, og under påvirkning av eksamenståka sa jeg selvfølgelig ja, uten å ta med i betraktningen min angst for å blottlegge meg selv og mine personlige tanker på nettet. Men eksponering er bra, har jeg hørt.. Så her sitter jeg nå da, og skal skrive mitt første blogginnlegg noen sinne, og det får attpåtil en personlig vri. Værsågod!

Jeg ble valgt inn i SPU for litt over ett år siden, og på konstitueringen av utvalget på det første møtet i 2013 ble jeg valgt som vice MR i EFPSA. Tidligere MR, som forøvrig står for Member Representative, Hilde Tellnes og jeg dro deretter på psykologikongress til Tyrkia i slutten av april i fjor. Tema for kongressen var Understanding Cultural Differences, og det faglige programmet var fullspekket! Foredrag av eminente forelesere, interaktive workshops og studentpresentasjoner var bare noe av det preget timeplanen. I tillegg til dette var det tydelig at det sosiale aspektet var en viktig del av kongressen med et kveldsprogram bestående av konserter, utflukter og kulturaften. Sammen med over 300 psykologistudenter fra hele Europa fikk vi virkelig smaken på kultur i sammenheng med psykologi, og alt dette tok plass på et fantastisk flott hotell, med nydelig mat og herlig utsikt utover det tyrkiske landskapet. 

Etter General Assembly under kongressen ble jeg valgt inn som den nye MR for Norge, som har gitt meg en fantastisk erfaring. Jeg har jobbet sammen med en utrolig dyktig team av medlemsrepresentanter fra 31 andre land, hvor vi blant annet jobber for å få EFPSA ut til psykologistudenter i våre respektive land. For hva er egentlig EFPSA? EFPSA er en paraplyorganisasjon av studenter og for studenter i psykologi. Per dags dato har EFPSA samlet 32 psykologistudentorganisasjoner fra rundt om i Europa. EFPSA tilbyr 5 årlige arrangementer, hvor kongressen er den største. 

EFPSA er skapt av motiverte psykologistudenter fra hele Europa med en felles tanke om å forene kontinentes psykologistudenter, og tilby et faglig påfyll på nye og spennende plasser i et multikulturelt miljø. Jeg mener norske psykologistudenter, både på bachelor-, master- og profesjonsnivå har potensiale til å gjøre en stor faglig, samt personlig investering ved å engasjere seg i EFPSA, ved å oppsøke et av deres mange tilbud eller enda bedre; å aktivt ta del i den fantastiske gjengen frivillige som jobber for EFPSA. Vi har godt av å åpne øynene for våre medstudenter i våre naboland, og få innblikk i hvordan psykologien og dens rolle er i de ulike landene. I tillegg gir EFPSA en fantastisk mulighet til å stifte bekjentskap og skaffe kontakter rundt om i Europa, som kan gi en fordel både på personlig og profesjonelt plan. 

En liten baktanke med dette blogginnlegget er å friste til å sjekke ut, og kanskje også søke på, EFPSAs neste store arrangement, nemlig kongressen i april. Det er EFPSAs 28. kongress som står for tur, og denne gangen skjer det i Romania, nærmere bestemt nydelige Baile Felix, 27. april til 3. mai. Hovedtema for årets kongress er Development and Technology. Det blir en uke fylt med et spennende faglig program med høyt akademisk nivå, sosiale aktiviteter, mange muligheter til networking og en fantastisk sjanse til å stifte vennskap med andre psykologistudenter på tvers av Europas landegrenser! Søknaden er nå åpen, og fristen for å søke er 22. januar 2014. Sjekk gjerne websiden for mer informasjon om enten kongressen  eller om EFPSA generelt .

Jeg anbefaler alle psykologistudenter, bade på profesjon-, bachelor- eller masternivå til å søke, fordi det er et kjempespennende tema, det blir en veldig opplevelsesfylt og lærerrik uke. EFPSA er kjempegøy, og tilbyr et supert tillegg til det vi lærer på studiet her hjemme!

Kommentarer

Emneord: utdanning

Share |
Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.