Studentblogg

Snakkeboble med ordet blog

SPU-medlemmer  blogger på omgang. Synspunkter som uttrykkes er ikke nødvendigvis sammenfallende med Psykologforeningens. Denne bloggen er foreløpig avsluttet.

Damesko og herresko

«Kjønnskvotering» var tema for SPUs tredje bloggkonkurranse for sesongen 16/17. Vi gratulerer seierherre Halvor Stavland ved Universitetet i Bergen. Les intervju med ham og vinnerinnlegget

Ung jente med rødt hår ser ut av vinduet.

«Ensomhet» var tema for SPUs andre bloggkonkurranse for psykologstudenter sesongen 16/17. Vi gratulerer Suchi Badhwar (UiO) som vant med teksten «Dette er ikke en monolog»

Kvinne ligger på seng og er lei seg

«Sjef for én dag – Hva trenger DIN studieplan?». Slik lød utfordringen til psykologstudentene da Studentpolitisk utvalg på ny inviterte til bloggkonkurranse. Elisabeth Bjerke ved Universitetet i Tromsø stakk av med seieren med innlegg om krysskulturell fortsåelse.

Blått ansikt

Vi trenger deg som er psykologistudent til et europeisk prosjekt som tar i bruk psykologisk kunnskap for å påvirke samfunnet i positiv retning.

To hender som holder i hverandre i empati

Studentpolitisk utvalg har gleden av å gratulere Natasha Irene Sandal (UiO) som vinner av Psykologforeningens tredje skrivekonkurranse for psykologstudenter. Les intervju med Natasha og vinnerinnlegget hennes.

Emneord: terapi

Glade studenter

Studentrepresentant i Studentpolitisk utvalg (SPU), Hannah Kollsete, etterlyser en konstruktiv holdning fra Psykologforeningen til studenter fra utlandet. Her er et ærlig forsøk, skriver psykologpresident Tor Levin Hofgaard,som er gjesteblogger på studentbloggen.

Hender som forenes

I debatten om studier i utlandet er vi egentlig alle enige om hva som betyr mest – pasientsikkerhet og samfunnsansvar. Hvordan kommer vi oss dit?

Emneord: utdanning

Jeg savner at Psykologforeningen inntar en løsningsorientert posisjon som inspirerer til dialog om regulering av studentmassen i stedet for å vekke motvilje blant egne studentmedlemmer.

Jente med vondt i magen

Studentpolitisk utvalg gratulerer Helena Svedenborg (UiO), som vant Psykologforeningens andre skrivekonkurranse for psykologstudenter med innlegget «Jeg har bare litt vondt i magen, jeg»

Emneord: barn og unge

Bølge

I Budapest følger vi debatten om økningen i antall studenter som reiser utenlands for å studere psykologi.  Ekelunds innlegg  stiller viktige spørsmål og inviterer til konstruktiv debatt.

Bloggkonkurranse

Delta i vår løpende blogg-
konkurranse for studenter og vinn en iPad.

Les vinnerbidrag:

Kontakt: Simen Marenius Ekelund