Kickoff for studentlagene

En glad gjeng fra de lokale studentlagene i Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo samlet i Bergen i oktober. (Foto: SPU/Psykologforeningen)

Endelig kunne vi starte opp lokale studentlag og endelig kunne vi møtes for å sparke det hele i gang.

8. oktober var det endelig tid for det lenge etterlengtede kickoffet for studentlagene!

Studentpolitisk utvalg (SPU) har jobbet i flere år for å få på plass lokale studentlag på de ulike studiestedene for profesjonsstudiet.

Studentlagene har som hovedoppgave å ivareta studentmedlemmers interesser på et lokalt plan. De skal skape en sosial og faglig arena der psykologistudenter informeres om Psykologforeningens arbeid.

Studentlagene bidrar til at flere studenter engasjerer seg i aktive verv i Psykologforeningen, som i sin tur skaper økt engasjement, synlighet og kapasitet til å ivareta studentmedlemmers interesser. Flere studenters stemmer blir representert i foreningen og en bredere representasjon gir større kraft i studentpolitisk arbeid.

Pandemien gjorde at oppstarten av studentlagene ble utsatt, først ett semester, så to semester. Men så i høst, da gjenåpningen endelig ble et faktum, løsnet rekrutteringsprosessen og mange nysgjerrige studenter ønsket å ta del i oppstarten av de lokale studentlagene. Endelig kunne vi starte opp lokale studentlag og endelig kunne vi møtes for å sparke det hele i gang.

Fra Tromsø, Trondheim og Oslo satte 25 forventningsfulle studenter fra profesjonsutdanningen i psykologi seg på flyet, klare for en spennende helg. Turen gikk til vakre Bergen, der byens studentlag hadde stelt i stand et lærerikt, sosialt og innholdsrikt program.

Trondheimslaget var veldig fornøyd med velkomsten på Villa Paradiso. (Foto: SPU/Psykologforeningen)

Kvelden startet med Villa Paradisos fantastiske steinovnsbakte pizza samt et glass vin, før vi sammen gikk videre som et vandrende tog av røde Thon hotels-paraplyer i Bergens signaturvær. Stemningen ble satt på Muskedunder, og vi fikk sjansen til å bli bedre kjent på tvers av byene over noen kalde øl.

Lørdag morgen begynte på splitter nye Alrek helseklynge. Her ble vi møtt av Bergenslaget med fantastiske SPU-leder Morten Bremnes i spissen som konferansier.

Etter en liten speed-friending-lek der vi fikk sjansen til å få snakket litt på tvers av studentlagene, fikk vi innføring i tanken bak studentlagene og hvordan vi skal arbeide framover for å blant annet rekruttere flere studenter inn i Psykologforeningen, men også assistere SPU i å fremme studentpolitiske saker.

Selveste Håkon Skard, president i Psykologforeningen, deltok på konferansen via Zoom. Dette var stor stas, og vi fikk blant annet mulighet til å stille ham spørsmål om Psykologforeningen og deres arbeid med studentpolitiske saker.

Bergensgjengen hadde ordnet nydelig pausesnacks. (Foto: SPU/Psykologforeningen)

Etter en liten kaffepause kom Marte Sandbukt Pettersen og Sebastian Gulbrandsen, begge tidligere SPU-ledere, og holdt et inspirerende foredrag om hvordan man kan arbeide for å få gjennomslag politisk. En spennende historie om hvordan de fikk forhindret at klinikken på NTNU ble flyttet fra campus tente en liten gnist i alle nyrekrutterte studentlagsmedlemmer, og motivasjonen var på topp idet vi satte i gang med workshops for å diskutere våre ambisjoner og mål for hvert studentlag.

På kvelden ble vi servert en nydelig treretters middag på Bryggeriet Restaurant, før vi tok turen til Speilsalen på Det Akademiske Kvarter. Her ble det en intens quiz i regi av Bergens studentlag, mye sosialisering og etter hvert diverse former for dansing.

På søndag ankom en litt sliten, men veldig fornøyd gjeng etter gårsdagens fest nok en gang Alrek Helseklynge.

EFPSA-representant Frida Marie Røvik presenterte hvilke muligheter man kan få gjennom deltagelse i den internasjonale organisasjonen, og alle lyttet med spissete ører da Kypros ble lagt fram som en potensiell destinasjon for å knytte kontakter med psykologistudenter i hele Europa.

Resten av dagen gikk med til å dele inn i grupper på tvers av byene, der det ble workshops for å diskutere blant annet PR-strategier, verving og stands, arrangementer, finansiering og økonomi, EFPSA og politikk. Etter en velfortjent pizzalunsj presenterte de forskjellige gruppene sine ideer og vi diskuterte i fellesskap.

Da klokka slo fire og kickoffet kom til veis ende, samlet vi oss for å ta et skikkelig gruppebilde. Med utrolig mye ny inspirasjon, motivasjon, et hav av nye ideer og flere vennskap rikere sa vi vemodig farvel til vår nye gjeng og vendte snuten hjemover, klar for å ta fatt på veien videre for Psykologforeningens studentlag.

Tusen takk for en helt fantastisk helg!

Representanter fra Tromsø studentlag får gode råd fra nestleder i SPU, Julie Solheim Bjerkvik. (Foto: SPU/Psykologforeningen)

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.