Under spesialisering, på lisens? Veiledningen er ulik!

blå pil

Veiledning av psykologer i et spesialiseringsløp er forskjellig fra veiledning av psykologer som er på lisens og reguleres etter ulikt regelverk. Derfor kan de to gruppene ikke veiledes sammen.

Veiledning av psykologer på lisens er en del av grunnutdanningen for å få autorisasjon som psykolog. Denne veiledningen skal være i henhold til retningslinjene fra autorisasjonsmyndighetene i Helsedirektoratet, Divisjon kompetanse og personell.

Veiledning av psykologer i et spesialiseringsløp skal være i henhold til utfyllende bestemmelser og målbeskrivelse i den aktuelle spesialitet.

I reglementet for spesialistutdanningen for psykologer og utfyllende bestemmelser for veiledning står det: «Gruppeveiledning skal skje i grupper på maksimalt fire deltakere som alle må være psykologer». Med «psykologer» her menes autoriserte psykologer. 

Veiledning i grupper bestående av psykologer under spesialisering og lisenspsykologer vil derfor ikke bli godkjent som tellende til spesialiteten etter 1.september 2016.

Beslutningen vil ikke få tilbakevirkende kraft. Vennligst videreformidle denne presiseringen til dem det gjelder.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.