Kommentar

Styrker tillitsvalgtapparatet i kommunen

Sterk jente med røde boksehansker

I takt med veksten i antall kommunepsykologer, bygger vi nå sakte, men sikkert opp tillitsvalgtkompetansen i kommunene.

De første dagene i september  samles 45 tillitsvalgte psykologer ansatt i kommuner til den  fjerde sentrale tariffkonferansen. Siden 2017 har Psykologforeningen arrangert konferanser om lønn- og arbeidsvilkår for psykologer ansatt i kommuner og fylker to ganger i året.

Rune Frøyland,, visepresident i Norsk psykologforening

Rune Frøyland, visepresident i Norsk psykologforening

For sykehustillitsvalgte har denne type konferanser vært et fast og viktig element i etablering og praktisering av lønnspolitikken de siste femten årene.

Også statstillitsvalgte har årlige kurs og samlinger. Antallet psykologer ansatt i kommuner øker sterkt. Tillitsvalgte for disse psykologene må gis mulighet til å utvikle kompetanse og til å ha et kollegialt fellesskap som gjør at de får samme viktige funksjon i opparbeiding av kommunale psykologtjenester som det tillitsvalgte psykologer har hatt i sykehusene. Samlende konferanser er nyttig og en ryggrad i et godt arbeid for lokale arbeidsvilkår og for gode tjenester til befolkningen.

Konferansene gir Psykologforeningens ledelse innblikk i hvilke problemstillinger kommunepsykologer står oppe i til daglig slik at arbeidet med helsefremming, forebygging og lavterskeltjenester kan utvikles videre. På konferansen denne høsten forbereder vi lokale lønnsforhandlinger i kommunene. Vi drøfter helserettslige problemstillinger for psykologer i kommunene, og vi diskuterer medbestemmelse og påvirkningsarbeid.

 

"

Kommunale tillitsvalgte psykologer skal ikke stå alene

"

Konferansene for kommunale tillitsvalgte har hittil vært godt mottatt og evaluert. Det er vi glad for. Vi vil prioritere å holde sentrale konferanser for kommunale tillitsvalgte til god organisering og kompetanse er på plass. På sikt og ettersom antall tillitsvalgte vil øke, må det vurderes om de sentrale konferansene skal suppleres med regionale konferanser for å nå flere.

Kommunale tillitsvalgte psykologer skal ikke stå alene. Det skal lages et kompetent og støttende nettverk som gjør rollen som tillitsvalgt spennende og lærerik, og som sikrer våre medlemmer god lønnsutvikling og trygge arbeidsvilkår.

Hilsen Rune

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.