Stipend for deg som vil lede

Psykologforeningen har et eget stipend som skal stimulere flere psykologer til å finne veien inn i ledelse.

Her kan du lese hvordan det gikk med tre tidligere stipendmottakere.

Leder klinikere

Harald Aasen, arbeidssted: Lovisenberg. Studie: Master i helseadministrasjon:

– Stipendet gjorde at jeg kunne ta masterutdanning i ledelse. I tillegg til det økonomisk bidraget, var det viktig at Psykologforeningen viste at de satser på psykologer i ledelse. Begge deler var en forutsetning for at arbeidsgiver skulle kunne legge til rette for en lengre lederutdanning, forteller han. 

Først etter å vært leder i fire år tok han lederutdanning, og han er fortsatt leder nå syv år senere. Han trives best som leder for klinikere, men utelukker ikke at han kan ta stillinger f.eks. i forvaltningen eller kommunen.

Aasen forteller at han skrev en oppgave om prioriteringsforskriften for psykisk helsevern. Oppgaven ga en overordnet forståelse av hva som styrer helsenorge - hva og hvordan vi prioriterer.

– Utdanningen gjør det lettere å oversette sentrale pålegg for klinikerne. Samtidig forsto jeg mer av hvordan beslutninger tas, som kompromisser mellom organisasjon, politikk og faglige avveininger. Helseøkonomi og politikk er sentralt, og vi har lite om det i embetsstudiet i psykologi! Å gjennomføre studiet har gitt meg større trygghet i jobben som leder ved poliklinikken for rus og psykisk helsevern ved Lovisenberg sykehus, sier Aasen. 

Fikk innsikt i helseøkonomi

Anders Dahlen Lauvsnes, arbeidssted: Lloyds Register. Studie: NKI-studiet i økonomistyring og personalledelse.

– Jeg hadde spesielt utbytte av å få innsikt i helseøkonomi og rammebetingelsene i helsetjenesten, selv om jeg hadde noe økonomi fra før, sier Dahlen Lauvsnes

Han tok NKI-studium i økonomistyring og personalledelse. Det var nyttig i jobben på Lade behandlingssenter, der han vikarierte som teamleder og en kort periode som avdelingsleder. I 2012 skiftet han jobb. Nå driver han med sikkerhet og human factors.

– Om jeg skal søke meg tilbake til psykisk helse/rus, så vil det helt klart være attraktivt å søke lederjobber, avslutter han.

– Jeg har blitt mer modig

Ann Hilde Vassbø Hagen, leder av et privat psykologfelleskap i Bergen. Tok AFF for Yngre ledere og utdanningsstipendet ble et bidrag til å gjennomføre lederutdanningen som kostet langt over 100 000.

Studiet har gjort meg tryggere på meg selv, mindre selvkritisk og klarere i lederrollen. Jeg har blitt skikkelig giret på lederskap.

– Jeg har hatt utbytte av lederutdanningen i forbindelse med mindre omorganisering av bedriften, arbeidet med å bedre omdømmet og definerer klare mål og strategier for å nå mål. Vi har også oppnådd bedre møtekultur og bedre funksjonell ledergruppe og blitt bedre på å gjennomføre vanskelige samtaler. Dessuten våger jeg å ta fatt på arbeidsoppgaver som jeg egentlig ikke er så glad i som nettverksbygging og salg. Dette er noe av det lederutdanningen har bidratt til.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.