Spesialistutdanningen for psykologer

Kvinne som foreleser foran en gruppe

Overgangsperioden for spesialistutdanningen etter gammel ordning utgår den 31.12.2019.

Søknad om spesialistgodkjenning må være sendt innen denne datoen. Legg spesielt merke til at frie spesialkurs ikke er en del av spesialistutdanningen i ny ordning, og vi vil fra 2020 kun tilby vedlikeholdskurs .

Den nye ordningen består av Fellesprogrammet med tilhørende krav til kurs (96 timer), praksis (1 år) og veiledning (60 timer). Etter Fellesprogrammet er det obligatorisk program med tilhørende krav til kurs (96 timer), praksis (3 år) og veiledning (120 timer), samt valgfritt program med tilhørende krav til kurs (64 timer), praksis (1 år) og veiledning (60 timer).

Rammene for spesialistutdanningen er totalt sett de samme som tidligere med 5 års praksis, 240 timer veiledning og 256 timer kurs samt skriftlig arbeid.

Spesialitetene i nevropsykologi, psykoterapi og organisasjonspsykologi har ikke valgfrie program. Til disse spesialitetene er det obligatoriske program med tilhørende krav til kurs (160 timer), praksis (4 år) og veiledning (180 timer).

 Vi anbefaler at du leser reglement og utfyllende bestemmelser for spesialistutdanningen for å orientere deg om hva som kreves. Det er ikke utarbeidet utfyllende bestemmelser for de valgfrie programmene. For disse programmene vil du finne beskrivelsen av praksiskravene i målbeskrivelsen for hvert program. Det skriftlige arbeidet skal skrives som en del av spesialiteten du har valgt, og ikke til det valgfrie programmet.

Du finner mer informasjon på våre kurssider.

Har du spørsmål om godkjenning ta kontakt her:  Spesialistutdanningen

Har du spørsmål om kurs ta kontakt her:  Utdanningsavdelingen

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.