Sertifisert for Europa

Michelle Farooqui

Hun er en av få med europeisk spesialistsertifikat i arbeids- og organisasjonspsykologi i Norge. Hvorfor søkte hun sertifisering?

Michelle Farooqui håper det skal være med på å realisere drømmen om å jobbe sammen med kolleger på tvers av landegrensene og kan åpne dører inn til utenlandske utdannings- og forskningsinstitusjoner.

– Det er ikke alltid enkelt å sette ord på hva man faktisk kan som psykologspesialist. Vi sitter inne med mye taus kunnskap. Å beskrive denne kunnskapen kan være en utfordring. Ikke minst overfor arbeidsgiver og faggrupper som arbeids- og organisasjonspsykologer jobber sammen med, sier hun.

Hun er ansatt i Statens vegvesen i Bergen. Sertifiseringsprosessen hjalp henne å synliggjøre kunnskapen og ferdighetene hun har som fagperson, både overfor seg selv og andre.

Internasjonal standard

Spesialistsertifikatet dokumenterer kunnskaper og ferdighetene som arbeids- og organisasjonspsykologen skal beherske på tvers av landegrensene.

"

Det er ikke alltid enkelt å sette ord på hva man faktisk kan som psykologspesialist

"

 

Farooqui håper det skal åpne døren for å kunne involvere seg i internasjonale prosjekter: Nå har hun papir på at hun behersker et fagområde etter en europeisk standard. Hun kan møte fagfeller i en internasjonal kontekst med visshet om at de står støtt på felles faglig grunn.

Hun anbefaler andre arbeids- og organisasjonspsykologer å gjøre det samme.

Merverdi

– Det er flott å ha et konkret bevis på hva man faktisk kan og lettere å vise merverdien det gir å være spesialist i arbeids- og organisasjonspsykologi – også i en internasjonal kontekst. 

Spesialistsertifikatet er en del av den såkalte EuroPsy-standarden for psykologutdanning etablert av den europeiske konføderasjonen av psykologforeninger (EFPA). Spesialistsertifikatet er en påbygning til EuroPsy grunnsertifikat (EuroPsy basic). Det er gratis å søke.

 

Gå til informasjon om EuroPsy-sertifikatene.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.