Psykologspesialister til helsenettet

Mange psykologspesialister skal være tilknyttet Norsk helsenett innen 1. januar 2016.

Tilknytningen gjelder psykologspesialister som har 50 prosent eller større driftsavtale med regionale helseforetak, 

Det har vært ført forhandlinger mellom Staten ved Helse- og omsorgsdepartementet og de regionale helseforetakene på den ene side, og Norsk psykologforening på den andre. Resultatet fra årets takstforhandlinger er nå klart. 

Partene ble enige om at psykologspesialister med 50 til 100 prosent driftsavtale med regionale helseforetak skal være tilknyttet Norsk helsenett innen 1. januar 2016. Det gis delvis kompensasjonen som legges på driftstilskuddet, og den skaleres med avtalt prosentavtale. For 100 prosent avtalehjemmel er kompensasjonen 13 000 per år.

Bakgrunnen for kravet om tilknytning til helsenettet er at det i lang tid har vært fokus på sikker og effektiv utveksling av sensitiv pasientinformasjon.

Alle avtalepraksiser skal pr 1. januar 2016 ha et elektronisk pasientjournalsystem som støtter sending og mottak av elektroniske meldinger, herunder samhandling med andre helseaktører, og avtalepraksisen skal være tilknyttet helsenettet (Norsk Helsenett SF).

Her kan du lese mer om   resultatet fra årets takstforhandlinger med psykologene.

Norsk helsenett  tar mål seg til å være sikker digital arena for alle aktører i helsesektoren, hvor du kan kommunisere og utveksle personopplysninger og pasientinformasjon på en trygg og lovlig måte.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.