Kommentar

Psykisk helse i regjeringsforhandlingene

En trøstende hånd

Etter lang tid med sonderinger er det sannsynlig at regjeringsforhandlingene vil resultere i at Venstre går inn i regjering, og at det blir dannet en ny politisk plattform.

En politisk plattform er regjeringens viktigste styringsdokument, og inneholder saker de skal levere på. Derfor er det viktig med gode innspill, også fra Norsk psykologforening. Vi valgt å konsentrere oss om hva partiene har til felles i sine programmer, og kommentere hvordan Psykologforeningen mener dette bør følges opp.

Tor Levin Hofgaard

Tor Levin Hofgaard

Det er fordi partiprogrammene danner grunnlag for plattformen. Ting partiene er enige om, vil ha større sannsynlighet for å havne i plattformen, og da må vi fortelle hva som er den beste måten å gjennomføre på.

Et eksempel er at alle partiene vil bekjempe bruk av tvang i psykisk helsevern. Da skriver vi om at redusert og riktig bruk av tvang kan oppnås gjennom alternativer til akutte tvangsinnleggelser, behandlingsformer som forebygger tvang, egne pasientforløp og lovforståelse.

Dette er ikke første gang Psykologforeningen går igjennom partiprogrammene. Allerede på forsommeren trillet vi terning i forbindelse med Stortingsvalget.

I tillegg til å kommentere programmene spesifikt, er det også generelle innspill om hovedutfordringer innenfor psykisk helse.

Denne delen av innspillet reflekterer den helhetlige politikken vår og trekker opp hva vi mener er viktigst innenfor psykisk helse nå. Her gjennomgår vi hovedutfordringer i folkehelsen, kommunale tjenester og spesialisthelsetjenesten.

Det blir uansett spennende å se resultatet, og Norsk psykologforening håper psykisk helse kommer styrket ut av forhandlingene.

 

Tor

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.