Oppfølging av rusreformen

Psykologforeningen er i gang med å samle innspill til reformen som skal endre den norske ruspolitikken.

Rus og avhengighet er et kompetanseområde hvor mange psykologer jobber og der psykologisk kompetanse er helt sentral. Derfor arbeider sekretariatet i disse dager med utarbeidelsen av en høringsuttalelse til NOU 2019:26, Rusreform - fra straff til hjelp.

Internt vil høringen være bredt anlagt og hente innspill fra ulike utvalg og og rådslag med aktuelle medlemmer fra fagfeltet rus og avhengighet. Fra sekretariatets side vil det være involvert rådgivere fra både fagpolitisk avdeling og forhandlingsavdelingen. 

Les mer om Rusreformen her

Først og fremst er foreningen glad for at det er kommet på bordet en solid kunnskapsbasert utredning av hvordan norsk ruspolitikk kan utformes for fremtiden. Rusreformutvalget har foreslått en liberal reform i forhold til de flestes forventning. For de som har fulgt med i media så fremstår debatten med en del kontroverser. Det foreslåtte fraværet av sanksjonsmuligheter for politiet hvis en person blir tatt for bruk eller besittelse av avkriminaliserte mengder illegale rusmidler har fått mange reaksjoner. Grenseverdier for hva som skal være avkriminaliserte mengder er et annet tema debatten for tiden dreier seg om. 

Fra et psykologfaglig ståsted er det flere perspektiver som sannsynligvis vil peke seg ut.  Temaer det vil være naturlig for Psykologforeningen å si noe om er blant annet: tvangsbruk, sanksjoner og stigmatisering, hvordan rådgivning- og eventuelt nye behandlingstjenester bør organiseres, folkehelseperspektivet, reformens menneskerettslige aspekter.

Har du spørsmål eller innspill til denne høringsprosessen ta kontakt med spesialrådgiver Mikael Sømhovd.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.