Nytt om pensjon

Forsikring

• Ny ordning for individuell pensjonssparing med skattefradrag. • Obligatorisk tjenestepensjon til selvstendig næringsdrivende.

Pensjonssparing for alle

Det er vedtatt en ny ordning der en individuelt kan spare til pensjon og få skattefradrag. Det nye i ordningen er at det er lik skattesats ved innskudd og uttak. Dette var ikke tilfelle med den gamle ordningen (IPS), der en fikk noe skattefradrag ved innskuddet, og full beskatning ved uttaket (delvis dobbel beskatning).

Psykologforeningen kunne ikke anbefale den gamle ordningen. Dersom en skal spare til pensjonen anbefales å vurdere den nye ordningen. Det kan inngås kontrakt om en slik ordning med et forsikringsselskap – for eksempel Storebrand as. Det årlige sparebeløpet er opptil 40 000 kroner (mot 15 000 kroner ved den gamle ordningen). Du kan spare med skattefradrag fra og med 2017,  les mer.

OTP til selvstendig næringsdrivende

Selvstendig næringsdrivende har mulighet for inngå avtale om Obligatorisk tjenestepensjon (OTP). Satsen øker fra 4  til 6 prosent av personinntekt fra næring. Dette kommer som tidligere i tillegg til -  Skattefavorisert individuell sparing til pensjon – som kan inngås av alle.

 

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.