Norsk forebygging på engelsk

Fra venstre: Herman Hem Næs, Jens-Emil Furu, Camilla Mustad, Andrea Johansen, Atash Izadi, Ragna Rosseland og Hans Michal Blytt. Oda Flåm var ikke til stede da bildet ble tatt.

Fra venstre: Herman Hem Næs, Jens-Emil Furu, Camilla Mustad, Andrea Johansen, Atash Izadi, Ragna Rosseland og Hans Michal Blytt. Oda Flåm var ikke til stede da bildet ble tatt.

Åtte studenter ved profesjonsstudiet i Bergen har oversatt handlingsplanen for Psykologforeningens hovedsatsingsområde til engelsk.

– Arbeidet ga oss mulighet til å dykke dypere ned i samfunnspsykologiske prosesser. Det har forsterket vår tro på forebyggende arbeid, sier Hans Michael Blytt til psykologforeningen.no

Sammen med syv medstudenter har han altså oversatt handlingsplanen Forebygging for barn og unge  og Psykisk helse i alt vi gjør - men hvordanDet skjedde som en del av praksisen i samfunnspsykologi. Gevinsten har vært et detaljert innblikk i hva som inngår i Psykologforeningens handlingsplan og gleden ved å kunne bidra til at innholdet kan deles med kolleger fra andre land.

– Vi har fått innblikk i alle de mange arenaene forebyggende arbeid kan foregå på, og en påminnelse om hvor viktig det er å sette inn tiltak allerede i barnehagen og på skolen, sier de.

– Vi tror forebyggende arbeid og samfunnspsykologi vil ha positiv effekt på befolkningens helse.

Psykologspesialist Bibi Schjødt, spesialrådgiver i Byrådsavdeling for helse og omsorg i Bergen, bestilte oversettesoppdraget. Hun er medlem i Board of Promotion and Intevention – en arbeidsgruppe oppnevnt av Den europeiske føderasjonen av psykologorganisasjoner (EFPA). Arbeidsgruppen skal stimulere til at psykologer deltar aktivt både når det gjelder helsefremming og forebygging.

– Europeiske kolleger etterspør ofte hva Norsk psykologforening gjør for å forvalte sitt ansvar som samfunnsorganisasjon. Da er det fint å kunne utveksle nasjonale erfaringer på denne måten, sier Schjødt.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.