Kurs

Nå kan du bli spesialist i eldrepsykologi

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Med kunnskap om både normal aldring og sykdommer kan du hjelpe eldre med psykisk helse og livskvalitet.

Psykologforeningen tilbyr igjen spesialisering i eldrepsykologi. De obligatoriske kursene i spesialiteten er endelig tilbake etter noen års fravær.

Les mer om spesialiteten i eldrepsykologi

– Jeg synes det er kjempespennende å jobbe terapeutisk med eldre, fordi du kan få mye uttelling for så lite, sier Ane Bjøru Fjeldsæter, kommunepsykolog i Trondheim og medlem av fagutvalget for eldrepsykologi i Psykologforeningen.

– Særlig de eldste er kanskje ikke så vant til å snakke om hva som er vanlige reaksjoner. Men i den lange livserfaringen deres er det mange ressurser som kan mobiliseres. Du kan komme langt med det.

Sammensatte problemer

– Jeg tror mange ser for seg aldring som forfall. Men aldring er også utvikling, sier psykolog Ane Bjøru Fjeldsæter. (Foto: Ida Kvittingen, Psykologforeningen)

Når du spesialiserer deg i eldrepsykologi, lærer du å jobbe med både eldre og deres pårørende. Du kan drive med individuell behandling, rådgivning og utforming av omsorgstjenester.

I klinisk arbeid er typiske pasientgrupper blant annet eldre som har kroniske sykdommer, demens eller psykiske plager. Å bli eldre innebærer også opplevelser av tap – av funksjon, arbeidstilknytning og nære personer.

Eldre har ofte sammensatte problemer, med både fysisk og psykisk sykdom på en gang. Derfor må eldrespesialister ha kunnskap om legemiddelbruk hos eldre og kunne jobbe tverrfaglig.

– Jeg synes noe av det mest givende ved jobben er å være detektiv. Hvor skal vi begynne og hvordan får vi til endring?

Det sier psykolog Ane Bjøru Fjeldsæter, som setter pris på å samarbeide med lege, fysioterapeut, hjemmetjeneste eller sykehjem.

Hun mener et kurs i eldrepsykologi kan være nyttig for mange typer psykologer, fra familieterapeuter til nevropsykologer.

Er du allerede spesialist, kan du nemlig ta enkeltkurs for å vedlikeholde fagkunnskapen din. Da er det ingen krav til praksis eller veiledning.

Meld deg på kurs innen 27. april

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.