Kommentar

Må sikres samme inntektsvekst som offentlig sektor

Glade mennesker rundt dataskjerm

Da Psykologforeningen 15. mai innledet forhandlinger om takster og driftstilskudd, hadde vi ett overordnet krav: Avtalespesialister må sikres samme inntektsvekst som resten av offentlig sektor.

Det er varslet en betydelig prisøkning på abonnementsprisen til Helsenett. Dette er en stor utgiftspost for avtalespesialistene. Fra avtalen om innføring av Helsenett ble inngått i 2015 og frem til varslet prisøkning fra 2019, vil prisen være doblet. Dette må kompenseres. Helsenett har begrenset funksjonalitet for avtalespesialister ettersom bl.a. kommunikasjon til fastleger fungerer for dårlig. 

Psykologforeningens medlemmer er påført uforholdsmessige ekstrakostnader på grunn av prisveksten på Helsenett. Vi vil derfor vurdere mulige rettslige skritt dersom vi ikke får gjennomslag for en akseptabel kompensasjon.

 

"

Psykologforeningens medlemmer er påført uforholdsmessige ekstrakostnader på grunn av prisveksten på Helsenett

"
Rune Frøyland,, visepresident i Norsk psykologforening

Rune Frøyland, visepresident i Norsk psykologforening

Vi går også inn for å stimulere til ytterligere bruk av gruppeterapi som en behandlingsform i privat praksis.

For mange pasienter er det en stor verdi å ha behandlingsaktivitet i et fellesskap med andre. Da er det viktig at takstsystemet spiller på lag med pasientens behov. Vi krever at starttaksten for de første seks behandlinger hos avtalespesialister (takst 27) også kan brukes for pasienter som behandles i gruppe.

Takstsystemet må videreutvikles også for å henge med i den teknologiske utviklingen. Terapeutiske samtaler over Internett kan nå leveres med sikker linje via Helsenett.

I Psykologforeningen mener vi at dette er et viktigs fremskritt, særlig i områder med lange avstander mellom pasient og psykolog. Vi vil komme tilbake til hvordan takstsystemet kan stimulere til økt brukt av teknologiske løsninger som kan gjøre psykologtjenester bedre tilgjengelig over hele landet.

Staten vil legge frem sitt første tilbud 1.juni. Deretter fortsetter forhandlingene.

 

Hilsen Rune

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.