Kommentar

Julehilsen

Julelykt foran lys

Vi legger bak oss et begivenhetsrikt år. Ett år som ender med at jeg har sittet i presidentstolen en måned, etter et landsmøte med mange spennende og fremtidsrettede vedtak.

Samtidig, de viktigste begivenhetene finner sted utenfor vår forening- på arbeidsstedene til dere medlemmer og hos myndighetene som legger premissene for mye av vår hverdag. Dette året har vært fullt av beskrivelser av pressede arbeidsforhold og bekymring for den faglige kvaliteten på tilbudene til befolkningen. Medlemsundersøkelsen vi gjennomførte i spesialisthelsetjenesten i vår styrket dette bildet og vi har formidlet vår bekymring i flere runder. Dette arbeidet vil fortsette inn i 2020 og videre.

2020 er også et merkeår for vår satsing på psykologer i kommunen, for nå trer lovkravet i kraft samtidig som tilskuddsordningen faller bort. Vi følger nøye med på hvordan kommunene følger opp lovkravet og foreningen vil fortsette å jobbe for at befolkningen sikres et psykisk helsetilbud nært til eget hjemsted. Kommunene er pålagt å sidestille psykisk og fysisk helse, dette er et premiss vi må holde høyt.

Året har også inneholdt viktige initiativer til faglig fremskritt. Forslaget til ny tvangslovgivning gir anledning for bedre ivaretagelse av menneskerettigheter og i går leverte rusreformutvalget et forslag til lovendring som anerkjenner at rusproblemer er et helseproblem, ikke et strafferettslig problem. Begge disse sakene griper inn i vår fagutøvelse og vil medføre mye debatt fremover, men begge er også viktige skritt mot et mer humanistisk syn på menneskene vi skal hjelpe.

Noe jeg synes har vært ekstra morsomt i denne desembermåneden har vært å følge julekalenderen vår på Instagram . Hver dag har et nytt medlem vist frem seg selv og sitt arbeid innenfor psykisk helse. Det viser hvilken bredde og flora våre medlemmer utgjør og hvor mye viktig arbeid psykologer bidrar med til samfunnet.

Nå håper jeg dere lar julefreden senke seg og tilbringer en velfortjent jul sammen med familie og venner. Så ses vi i det nye året.

God jul!

Håkon Kongsrud Skard

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.