Jobbrelaterte problemer trigger kollegastøtte

Kollegastøtte

I underkant av én prosent av Psykologforeningens medlemmer oppsøkte kollegastøtte i 2017.

Er du i trettiårene eller nærmer deg seksti, er muligheten for at du oppsøker kollegastøtte noe større enn i andre aldersgrupper. Særlig gjelder dette kvinnelige psykologer. Samme tendens så vi i 2016.  

Tilsammen 51 psykologer søkte hjelp fra kollegastøtte i 2017. De fleste visste hvordan de skulle gå videre for å løse problemene etter en til tre samtaler. Det kan gis inntil fem gratis samtaler med en støttekollega.

83 prosent av dem som oppsøkte kollegastøtter, var kvinnelige psykologer. Det er litt mer enn kvinnenes andel av medlemsmassen (71 prosent).

Jobbrelaterte problemer var det vanligste psykologene søkte hjelp for. Deretter følger personlige problemer og etiske dilemmaer.

Det var langt færre som skulle oppsøke hjelp for psykisk problemer i 2017 enn i 2016. Det var svært mange av kollegastøttene som svarte at psykologen måtte endre måten hun/han jobber på/forstår seg selv på (17). Det var omtrent like hyppig at psykologen skulle ta kontakt med leder/verneombud eller en kollega på arbeidsplassen (15).  Det var noen færre som skulle skaffe seg nytt arbeid som psykolog i 2017 enn i 2016 (9). 

Mange av kollegastøttene svarte på fritekstfeltet at «Vi løste problemene sammen». Det er heller ikke noe som antyder at det har vært uenighet mellom kollegastøtte og psykolog om hva som bør gjøres videre. Dette tyder på at kollegastøttene etter intensjonen følger idealene for en likemannordning.  

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.