Gjennomslag i statsbudsjettet

Siv Jensen legger fram statsbudsjettet.

Budsjettprosessen har pågått i Stortinget siden oktober, og endelig ligger innstillingene klare. Norsk psykologforening har vært tett på og fått gjennomslag på viktige punkter

– Vi har levert innspill både muntlig og skriftlig, og vi har vært i møter med flere av partiene. Nå når innstillingen foreligger, kan vi konstatere at arbeidet har gitt resultater, sier Psykologforeningens president, Tor Levin Hofgaard.

Han trekker særlig  fram gjennomslaget for folkehelsearbeid i kommunene, tidlig innsats i skolen og behovet for flere kommunepsykologer.

Hofgaard peker på at innstillingen først og fremst viser at de politiske partiene har forstått mye om psykisk helse.

– Jeg tror at Psykologforeningens påvirkningsarbeid over flere år har gitt resultater. Det ser vi på måten de politiske partiene skriver om psykisk helse på. Budskapet er gjenkjennelig, sier Hofgaard.