Kommentar

En hånd på rattet

En hånd på rattet

En av de mest spennende oppgavene før Landsmøtet 2019, er prosessen fram til vedtaket om hva som skal være Psykologforeningens hovedsatsingsområde i neste landsmøteperiode.

Prosessen er allerede godt i gang, og lokalavdelingene vil være viktige møteplasser for diskusjonene som skal legge grunnlag for hva vi til slutt ender opp med.

Hovedsatsingsområdet skal ta utgangspunkt i et nærmere bestemt samfunnsområde der psykologer kan bidra til konkrete løsninger på hittil uløste oppgaver. Oppgaver som det er kritisk å få dekket både for den enkelte som rammes av udekkede behov og samfunnet som helhet.  Hovedsatsingsområdet skal gi uttelling både fagpolitisk og interessepolitisk.

Tor Levin Hofgaard

Tor Levin Hofgaard

På Lederkonferansen 31. oktober til 1. november presenterte vi både rammeverket for beslutningsprosessen, det foreløpige resultatet av mottatte innspill og analyser som er gjort av internasjonale og nasjonale samfunnstrekk og behovene på helsefeltet. 

Diskusjonene på lederkonferansen viste et stort spenn i forslagene til tematikk. «Klima», «teknologi», «arbeid og inkludering» og «oppvekst» var bare noen av områdene som ble løftet frem med trøkk under konferansehotellets høye tak.

I februar neste år vil lokalavdelingslederne treffes for å diskutere sentralstyrets forslag til mer spissete temaområder. Disse vil så sendes på høring i hele organisasjonen. Saken skal deretter drøftes på Lederkonferansen i juni 2019. I tillegg regner vi med at saken vil stå på agendaen på mange medlemsmøter i lokalavdelingene i løpet av landsmøteåret.

Det er viktig at valget av hovedsatsingsområde er godt forankret, og er gjenstand for lokal diskusjon. Lokalavdelingen er utgangspunktet for det som til slutt besluttes på landsmøtet.

Velkommen til å få en hånd på rattet i utformingen av Psykologforeningens politikk.

 

Hilsen Tor

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.