Kommentar

Det usynlige arbeidet

Fotavtrykk i forstørrelsesglass

«So this is Xmas, and what have you done». Slik starter John Lennons legendariske julesang. Ja, hva har vi egentlig gjort i året som gikk. Hva blir stående igjen etter oss?

Tor Levin Hofgaard

Tor Levin Hofgaard

For alt vi gjør, etterlater seg ikke like dype spor. Det kan likevel ha stor betydning for hva vi oppnår på sikt. 

I vår formålsparagraf - vår «grunnlov» - står det blant annet at vi skal «arbeidet for å forbedre menneskers livsvilkår». At vi skal «fremme anvendelse av psykologisk fagkunnskap, slik at befolkningen får den bistand den har behov for og krav på». Og at vi skal «arbeide for høy faglig og etisk standard innen psykologisk virksomhet og ivaretakelse av grunnleggende menneskerettigheter».

Det står også at vi skal jobbe for å ivareta medlemmenes faglige og økonomiske interesser, men det er bare ett av syv formål med foreningen. De fleste formålene handler om andre enn oss; om samfunnet og menneskene som bor der. 

I løpet av året har vi hundrevis av møter med rådgivere og beslutningstakere i offentlige etater, direktorater, departementer, med politikere lokalt og sentralt. Av disse kan du kanskje lese om en håndfull på psykologforeningen.no. Noen når ut i sosiale medier, et fåtall i tradisjonelle medier. 

 

"

Alt vi gjør, etterlater seg ikke like dype spor. Det kan likevel ha stor betydning for hva vi oppnår på sikt

"

Hovedsatsingen er bare en av veldig mange områder vi jobber med hver dag. Like intenst jobber vi med å bedre tilbudet til dem med de alvorligste lidelsene, med å utvikle pasientenes helsetjeneste, med de menneskerettslige sidene ved psykologers virksomhet, med å utvikle spesialistutdanningen i tråd med samfunnets behov, med å sikre større forutsigbarhet for de som studerer i utlandet…. 

Vi deltar i diskusjoner om hvordan behovene for psykologtjenester endrer seg, hvordan teknologien påvirker oss, både i og utenfor helsetjenestene. Hvordan vi som psykologer skal tilpasse oss samfunnsendringer slik at vi også i fremtiden vil være en del av løsningen på samfunnets utfordringer.

 

"

Det er den delen av jobben som motiverer meg som president hver dag, og som gjør at jeg ønsker å fortsette i vervet 

"

Dette er temaer som ikke skaper avisoverskrifter. Å løfte dem frem er likevel noe av det viktigste vi gjør. Det er den delen av jobben som motiverer meg som president hver dag, og som gjør at jeg ønsker å fortsette i vervet også neste landsmøteperiode. 

Når vi når går inn i landsmøteåret 2019 vil jeg benytte anledningen til å oppfordre alle til å delta i prosessene i lokalavdelingene frem mot Landsmøtet. Der kan du bidra til å påvirke hva vi skal prioritere de neste tre årene. 

Tusen takk for godt samarbeid i året som gikk. Jeg ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år, og håper dere får masse tid sammen med dem dere er glade i.

Hilsen Tor

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.